“Altı Asırlık Hatır Türk Kahvesi” Sergisi

“Altı Asırlık Hatır Türk Kahvesi” Sergisi

İzmit Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Türk Kahvesi Festivali ile kahve severler üçüncü kez bir araya geldi.

Festivalin ikinci gününde Şehr-i İzmit kafede gerçekleştirilen ‘Altı Asırlık Hatır Türk Kahvesi Sergisi’ kapsamında açılışa katılan kahve severlere közde kahve ikramı yapıldı. Açılışı gerçekleştirilen sergide, eski dönem kahve değirmenleri, kahve dövmek için kullanılan eski havanlar ve daha birçok nadide eser yer alıyor. Nadide eserler sergiyi gezen vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

“GÜZEL BİR FESTİVAL HAVASI OLUŞTU”

Programda açılış konuşmalarına yer veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “ Türk Kültürünün en önemli simgelerinden biri olan Türk kahvesinin zengin değerini ve kıymetini kutluyoruz. Türk kahvesi UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan kültürel mirası olarak tanınan ve UNESCO’nun da tescil ettiği en önemli toplumsal birlikteliğimizin ve misafirperverliğimizin de bir simgesidir. 5 Aralık Türk Kahvesi Günü neticesiyle 3 yıl önce kahve festivaline başladık. Her festival bir öncesinden daha yoğun katılımla gerçekleşerek her yıl daha güzel bir festival havası oluştu.

“KAHVE FESTİVALİ YAPAN İLK BELEDİYEYİZ”

Bu kentten doğan yerli esnaflarımızın tanıtımı içinde de bir vesile oldu. Bu festivali yapan ve başlatan ilk belediyeyiz. Amaç bir festival yapmak değil, amaç önce kültürümüze, tarihimize gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak ve kentimizin tanınırlığını arttırmak, bu kültürü yaşatmak. Bu kapsamda Türk Kahvesinin görünürlüğünü ve tanıtımını arttırmak için başlatmış olduğumuz kahve festivalimizin bu sene üçüncüsünü gerçekleştirirken bu zengin mirası taşımanın gururunu yaşıyoruz. ‘’dedi. Haber merkezi

izmitliler-alti-asirlik-hatir-turk-kahvesi-sergisinde-bulustu-2.jpeg

izmitliler-alti-asirlik-hatir-turk-kahvesi-sergisinde-bulustu-7.jpeg

izmitliler-alti-asirlik-hatir-turk-kahvesi-sergisinde-bulustu-12.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.