Alternatif yakıtlar halk  sağlığını tehdit edecek

Alternatif yakıtlar halk sağlığını tehdit edecek

MMO Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi, alternatif yakıtların devreye girmesinin halk sağlığını tehdit edeceğini söyledi.

Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Murat Kürekçi, 5. Enerji Verimliliği Kongresi’nde yaptığı konuşmada TMMOB’un ve MMO’nun bugüne kadar her etkinliğinde gösterdiği sanayileşmeden, üretimden yana olan tavrının bu kongrede de ülke kaynaklarının verimli bir biçimde halkımızın ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda, “geleceğimiz enerji” ana teması ile işleneceğini kaydetti. Kongreye dair bilgilendirmede bulunup emeği geçen ve destek gösteren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Kürekçi ayrıca özetle şunları kaydetti:
BAĞIMSIZLIĞIMIZ ZAFİYETE UĞRUYOR
“Üretimsizliğin ve etkilediği işsizliğin her geçen gün daha da arttığı, gerçek enflasyonun düşmediği, özellikle üretimin ana girdilerinden olan elektrik ve doğalgaza yüksek oranlarda yapılan zamlarla birlikte üretim maliyetlerinin ciddi oranda yükseldiği bir ortamda, maalesef uluslararası rekabet edebilirliğimiz de zayıflamıştır. Bu durumla birlikte, yüzde 75’ler civarında olan enerjide dışa bağımlılığımız, ekonomik etkilerin yanında ulusal bağımsızlığımızı da zafiyete uğratmaktadır.
HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR
Yine evlerimizde kullandığımız elektrik ve doğalgazı, yüksek yeni birim fiyatlarıyla kullanmakta oldukça zorlanmaktayız. Bu durum, alternatif yakıtların devreye girmesini ve hava kirliliği ile birlikte halk sağlığını da tehdit edecektir.
YERLİ ÜRETİM KAYNAKLARI KULLANILMALI
Dünyada en önemli enerji kaynağı olan petrol ve kömür gibi fosil yakıtlar hızla tükenmekte ve bu durum var olan kaynakların kullanımında enerji verimliliği çalışmalarını çok önemli kılmakta; diğer yandan enerjinin üretimi ve kullanımı esnasında ortaya çıkan sera gazı emisyonlarının sebep olduğu küresel ısınma, iklim değişiklikleri gibi çeşitli çevresel sorunlar oluşmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynaklarımıza daha fazla odaklanmamız ve yerli üretim kaynaklarının kullanılması artık kaçınılmazdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.