Almanya’da IG ve DGB,  SPD’YE hesabını sorar!

Almanya’da IG ve DGB, SPD’YE hesabını sorar!

Emek hareketini sendika/siyasi parti ilişkisi üzerinden sorgulattığımız Adnan Serdaroğlu, Türkiye’de “olmaması”nı savunduğunu Almanya’da makul buldu: Sendika partiyi destekliyor ama yakasına da yapışıyor !

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Türkiye şartlarında herhangi bir işçi/memur sendikası veya konfederasyonunun herhangi bir partiyi desteklemesinin yanlışlığını izah etmişti. Ardından savunduğuna ters bir örneği, Almanya’dan verdi. Sanki Almanlar, meseleyi aşmış:

 

“…Ama gel gör ki Avrupa’da böyle bir şey yapamazsınız. Avrupa’da siyasi partilerle sendikalar arasında, seçim ilişkisi olan yerler de var. Mesela Almanya’da IG Metal Sendikası ve DGB Konfederasyonu, SPD (Almanya Sosyal Demokrat Partisi) ile direk ilişki içerisindedir. Ama ola ki SPD iktidara geldi ve gerçekten bir takım eksiklikleri varsa ilk tavır alan da IG Metal ve DGB Konfederasyonu olur. Niye: ‘Kardeşim sen iktidara gelirken verdiğin sözleri yerine getirmedin.’

chp-(1)iiiii.jpg

 

OLMASI GEREKEN BUDUR: DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile Genel Sekreter ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu geçen haftaki Özer Elektrik direnişi ziyaretinde, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve yönetimi ile. Serdaroğlu, emek yanlısı siyasi partilerin sendikalara bu desteğini, “Yerinde ve olması gereken” diye tanımladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.