Alışan Grup’tan eğitime çatkapı  Gebzespor’a “çalarsa kapı” destek

Alışan Grup’tan eğitime çatkapı Gebzespor’a “çalarsa kapı” destek

Alışan yönetimi basın toplantısı öncesi Öğretmenevi’nin karşısındaki Muallimköy MTAL’leye çatkapı girip destek vaat etti. Vakıfbank Voleybol, Başiskele Engelli Basketbol, Darıca GB’ye de destekleri olan firma Gebzespor sorulunca da yeşil ışık yaktı

Gebze’ye geçtiğimiz yıllarda Alışan Ailesi büyüklerinden Ayşe Sıdıka Alışan adına yaptırdığı ilkokulu kazandıran Alışan Grup, yaptırdığı okula ilişkisini ve desteğini kesintisiz sürdürüyor. Okuldaki her müdür değişiminde yeni müdürü ziyaret edip hal hatır ve eksik gedik soruyor..

 

OTELİ OLMAYAN TEK TURİZM LİSESİ

 

Grup yöneticileri 17 Ağustos’ta Muallimköy Öğretmenevi’nde düzenledikleri basın toplantısı öncesi gazeteleri beklerken öğretmenevinin tam karşısındaki Muallimköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne çatkapı ziyarette bulundu. Turizm sektörü için otellere ve vesair tesislere yetişmiş eleman yetiştiren okul bir eksiğiyle Türkiye’nin teki… Emsal eğitimi veren ülkemizin diğer tüm okullarının oteli var, Muallimköy MTAL’nin yok.

 

GEÇİYORDUK, UĞRADIK

 

Muallimköy MTAL’leye desteğin ilk sinyalini Alışan Lojistik Mali İşler Direktörü Mehmet Ali Çelenli verdi. Toplantı öncesi okulu gezip Fatma Çetin ile görüştüklerini, eksik gedik sorduklarını söyledi. Detayını Muallimköy MTAL Müdür Yardımcısı Fatma Çetin detayını anlattı:

 

EKSİK GEDİK SORDULAR.

‘OLMAZ MI?’ DEDİM”

 

“Sabah okulu açtım. Karşıda biri (Mehmet Ali Çelenli) duruyordu. Niye baktığını sordum. Güneşin gözünü aldığını, okulu incelediğini söyledi. Ben de içeri davet edip gezebileceklerini söyledim. Ardından diğer arkadaşları (Ayhan Öztekin, Cenk Kovar, Banu Arslan, Gizem Keskin) geldi. Okulun eksiği olup olmadığını sordular. ‘Olmaz mı?’ dedim. Hepsi kartlarını verdi. Destek olacaklarını söylediler. Çok mutlu oldum.”

 

OTEL KURMASALAR DAHİ…

Alışan Grup’un bu sözünden ötürü Muallimköy MTAL’nin en büyük eksiğini gidermesini beklemek abartılı olabilir ancak diğer eksik gediklerine desteği kesin gözüküyor. Basın toplantısı iki bölümden oluşurken ilk bölümde firmanın faal haldeki temizleme ve kurulum aşamasındaki depolama tesisi konuşuldu. İkinci bölümde ise sosyal konulara değinildi. Basının sorularına yönetimin yanıtı uzmanlıktan kaynaklı, karma şekilde verildi. Gebzespor’a ve yerel basına destek de konu edildi. Sorular ve yanıtları özetle şöyle:

 

AYŞE SIDIKA ALIŞAN’A

HEP DESTEK TAM DESTEK

 

  • Gebze’ye Ayşe Sıdıka Alışan İlkokulu’nu kazandırdınız, teşekkür ederiz. Eğitim, sağlık vesair alanlarda benzer sosyal destekleriniz olacak mı?

 

  • Ayşe Sıdıka Alışan İlkokulu içerisinde bilgisayar ve biyoloji laboratuvarı bulunan, bölgenin en gelişmiş okuludur. Buraya desteğimiz hâlâ devam etmektedir. Her değişen okul müdürünü ziyaret eder, ne zaman bir şeye ihtiyaçları varsa gideririz. En son bir buçuk sene kadar önce izolasyon sorunları vardı o sorunu da yine grup şirketlerinden Alta İnşaat ile çözdük. Şu an –Gebze’ye dair- somut bir projemiz olmasa da konuyla ilgili geleceğe yönelik planlarımız var.

 

  • Kurucumuz eğitime çok duyarlıydı. "Alışan mutluluk taşıyor" diye ödüllü bir projemiz var. Doğudaki kız çocuklarının okuması, okul ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik gurur duyduğumuz bir proje. Bu sene önümüzdeki kıştan itibaren Alışan daha büyük hacimde mutluluk taşıyacak. Sosyal sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bölgeden değer kazanırken değer üretmenin gerekliliğinin de farkındayız. Koruncuk Vakfı'na da büyük bir destek verdik son dönemde.

 

BAŞİSKELE’DE DE ENGELLİ

BASKETBOL TAKIMI DESTEKLEDİK

 

  • Sitenizde yer alıyor. Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı sponsorusunuz. Gebzespor’a desteği düşünür müsünüz?

 

  • Bugüne kadar Gebzespor ile ortak bir projede olmadık fakat Darıca Gençler Birliği’ne ciddi destek sağladık bir dönem. Öte yandan bunu belki isteyerek de pek duyurmadık; Başiskele Engelli Basketbol Takımı'nın iki sene kadar sponsorluğunu yürüttük.

BASINA DA KULÜPLERE DE

DERNEKLER DE DESTEK SÜRECEK

 

  • Yerel basına reklam vermenin size hiçbir ticari getirisi olmaz, farkındayız. Gebze’deki varlığınızdan sebep Gebze’deki yerel basına destek bağlamında, Ramazan ve Kurban Bayramları gerekçe edilerek destek ilanı düşünür müsünüz?

 

  • Gebze basınına da ihtiyaç duyan kulüplere, derneklere de desteğimiz sürecek. Tabi bunları bir seferde yapacağız dersek yanlış olur. İçlerinden seçerek adım adım yapacağız. Biz büyüdükçe ekosistemimizi de büyüteceğiz.

 

HALKA ANLATMAK İÇİN

DAHA DA EMEK VERMELİYİZ

 

  • Mevcut ve kurulacak tesislerinize halk tepkili ama sizin de malumunuz, bölgenin mevcut sorunlarından ötürü haklı kaygı ve sebepleri var. Halkla iletişiminiz ne boyutta?

 

  • Biz halkı ikna etme konusunda üstümüze düşeni yapmaya çalıştık. Toplantılar yaptık, köyü ziyaret ettik bir heyet ile fakat bazı ön yargılar oluşmuş olabilir. Bir iletişim eksikliği söz konusu olabilir. Bizler de zaman içerinde bunu artırarak çözmek durumundayız. Biz bu bölgede olmaya değer yaratmaya devam edeceğiz. Demek ki bu konuda da biraz daha emek vermemiz gerekiyor.

 

GEBZE’DEN PERSONEL BULMAKTA ÇOK ZORLANIYORUZ

 

  • Personel istihdamında; Darıca, Çayırova ve Dilovası dahil Gebze Bölgesi ihtiyacınıza nitelik üzerinden yanıt verebiliyor mu? Sizce bölgemizde lojistik sektörüne yönelik eğitim veren kurumlar yeterli mi?

 

  • Biz Gebze bölgesinde personel bulmakta zorlanıyoruz, çok ciddi şekilde böyle bir sorunumuz var. Yetiştirmek üzere personel bulmakta dahi zorlanıyoruz. Bölgede lojistik sektörüne yönelik teknik lise seviyesinde okullar yeni yeni açılmaya başladı. Bizim sahada mavi yakalı olarak çalışacak personele ihtiyacımız var. Türkiye'de ağır vasıta sürücüleri için de iki yıllık meslek yüksekokulu seviyesinde okullar açılması gerekiyor. Üniversiteler bunları açmazsa eğer bizler mensup olduğumuz Uluslararası Nakliyeciler Derneği – UND, UTİKAD gibi dernekler vasıtasıyla sürücü akademileri açmak üzere projeler geliştiriyoruz. 8,10 aylık hızlandırılmış eğitimlerle sertifikalı şoför yetiştirmek üzere çalışmalarda bulunuyoruz.

 

MESLEK HASTALIKLARINI

EKİPMANLARLA ENGELLİYORUZ

 

  • Lojistik sektöründe iş kazalarına pek denk gelmiyoruz ama fiziki çalışmadan sebep meslek hastalıklarının yaşandığına rastlıyoruz. Önlemine yönelik çalışmalarınız var mı?

 

  • Sektörümüzde bel sırt rahatsızlıkları sık meydana geliyor. Fakat artık yeni ekipmanlarla bu sorunları engellemeye çalışıyoruz. Örneğin manuel transpalet yerine elektrikli transpalet kullanıyor personelimiz. Fiziki güç kullanmıyor veya önceden birebir varil kaldırma işlemi yapılırken artık varil kaldırma aparatları kullanılıyor. Bu sayede personelin karşı karşıya kaldığı paketli ürünler kaldırılması için fiziksel güç gerektiren ürünler olmaktan çıkıyor.

 

TEKNOLOJİ TRANSFERİ ORTAKLIĞI KURDUK

 

  • Sitenizde “Yüzde 100 yerli sermaye” yazıyor ama temizlik faaliyetinizde Hollandalı Den Hartogh tabelada da, ticari unvanda da var?

 

  • Sitemizde yazan doğrudur. Yüzde 100 yerli sermayeyiz. Tek bir şirketle, teknoloji transferi nedeniyle ortaklık kurduk.

 

ERKEK EGEMEN SEKTÖRÜN

KADIN DOSTU FİRMASIYIZ  

 

  • Bu yıl kadın dostu markalar farkındalık ödülü de edindiniz. Nedir?

 

Bizim yönetim kurulumuz dört kişiden oluşuyor üç üyemiz kadın. Sektör erkek egemen bir sektör olmasına karşın beyaz yakada kadınlar ağırlıkta. Eşitlikçi politikalar uygulamayı sürdürüyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.