“Alınmayan tedbirler ölümlere neden oluyor”

“Alınmayan tedbirler ölümlere neden oluyor”

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilcisi Sema Kopal, sahte içki üretiminin önünü kesmeye yönelik bir şey yapılmadığını açıkladı.

Sahte içki nedeniyle son 2 haftada 70 kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı açıklamada bulunan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilcisi Sema Kopal, “Ülkemiz ve halkımız, içinde bulunduğumuz ekonomik krizin etkisiyle büyük zorluklar yaşarken, işsizlik ve pahalılık cehenneminde alev alev yanarken, son günlerde sahte içkiden toplu ölümler de ayrı bir acı ve şok yaşattı. Sahte içki kaynaklı zehirlenmelerde, açıklanan son bilgilere göre, son iki haftada en az 70 vatandaşımız yaşamını kaybetti. Düşünebiliyor musunuz, bir ülkede insanlar her yerde kolayca satışa sunulabilen öldürücü içkiyi alıyorlar ve yaşamlarını yok yere yitiriyorlar. Üstelik bir değil iki değil. İçki fiyatlarının artışı nedeniyle bir süredir taklit ve tağşiş gıda üreten gıda sahtekârları gibi sahte içki üreten sahtekârların ortaya çıktığı biliniyor.

 

“70 KİŞİ BİRDEN NİYE ÖLSÜN?”

Bunların piyasaya sürdüğü sahte içkiler yüzünden onlarca vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği biliniyor. Daha geçen yıl yine sahte içkiden birkaç hafta içinde 63 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. İnsanlarımızın bu sahte içkiler yüzünden yaşamını kaybetmesi karşısında yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ne yapılıyor? Ölümleri durdurmaya, sahte içki üretiminin önünü kesmeye yönelik bir şey yapılmıyor. Yapılmış olsa, sahte içkiden aynı dönemde 70 kişi birden niye ölsün? Her yıl 500-600 insanımız sahte içkiden niye hayatını kaybetsin… Sahte içki üreten ölüm tacirleri seri üretimlerine nasıl devam edebilsin?

 

“ÖLÜMCÜL BİR SORUN VAR”

10 Aralık'tan itibaren 19 ayrı kentte sahte içki yüzünden ölümler yaşandığını görüyoruz. Bu da bize, artık sahte içki üreticilerinin seri üretime geçtiğini gösteriyor.  Son iki haftada da sahte içkiden dolayı 70’e yakın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Sorun alkollü içki tüketip tüketmemek değil, ölüm saçan sahte içkilerin herkesin ulaşabileceği yerlerde ve ülkemizin neredeyse her ilinde yaygın olarak üretilmesi ve satılmasıdır. Ortada böylesine ciddi ve ölümcül bir sorun varsa, en az onun kadar ciddi ve kesin çözümler üretilmesi gerekir. Konuyla ilgili kurumların, sadece ölümler olduğunda değil, rutin olarak uygulanacak bir denetim planı çıkarmaları ve bu plana uygun denetimlerin aktif olarak gerçekleştirilmesi gerekir” dedi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.