Ali Yazar Veli Bozar! Yine gelsin Adapazar

Ali Yazar Veli Bozar! Yine gelsin Adapazar

TMMOB Kocaeli İKK Sekreteri Murat Kürekçi, 30 Mart 2020’de pandemi gerekçesiyle durdurulan Adapazarı Ekspresi’nin yine, atıl durumdaki istasyonlarının da devreye sokularak faaliyete girmesini istedi. Aynı hatta otobüs seferlerinin sürdüğüne dikkat çekti

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Murat Kürekci, yaptığı açıklamayla Adapazarı Ekspresi’nin faaliyetlerine yeniden başlamasını talep etti. Kürekçi, “Halkçı, güvenli, konforlu ve ucuz ulaşım için yeni olmayan bir adım: Adapazarı Ekspresi faaliyetlerine yeniden başlasın” başlıklı açıklamasında 30 Mart 2020’de pandemi gerekçesiyle durdurulan Adapazarı Ekspresi’nin yine, atıl durumdaki istasyonlarının da devreye sokularak faaliyete girmesini istedi. Aynı hatta otobüs seferlerinin sürdüğüne dikkat çekti

24 SEFER… 31 İSTASYON

 

murat-kurekci-002.jpg

Adapazarı-Kocaeli-İstanbul arasında Adapazarı Treni’ni kullanan binlerce kişinin hâlâ bu imkândan faydalanamadığını belirten Kürekci, “Yaklaşık sekiz yıl öncesinde Adapazarı-Haydarpaşa arasında Adapazarı Treni yedi vagonlu tenlerle günde 24 sefer yapmakta ve 31 tren istasyonunda hizmet vermekteydi" hatırlatmasında bulundu.

KAPİTALİZME DE TEZAT KAPİTALİSTLER

TALEP ARTTIKÇA ARZI DÜŞÜRDÜLER!

adapazari-001.jpg

2010 yılında yüzde 120 kapasiteyle 5 milyon 111 bin 923 yolcu, 2011 yılında yüzde 116 kapasiteyle 5 milyon 128 bin 26 yolcu taşındığını aktaran Kürekci, "En son hizmet verdiği dönemde ise tren vagon sayısı yediden dörde, sefer sayısı 24’ten 10’a ve hizmet verdiği tren istasyonu sayısı 31’den 10’a düşürülmüştür" dedi.

İLİMİZ SINIRLARINDA BEŞ

İSTASYON ATIL DURUMDA

Halen; İzmit ilçe sınırlarındaki Kırkikievler: Kartepe İlçesi’nde Derbent ve Köseköy; Dilovası’nda Tavşancıl ve Diliskelesi ile en önemlisi Haydarpaşa tren istasyonlarının faaliyette olmadığını anımsatan Kürekçi, bunun da yolcu sayısında çok büyük düşüşlere sebep olduğuna dikkat çekti. Günlük yolcu taşıma kapasitenin tek yönde 168 vagondan yüzde 76’lık düşüşle 40 vagona indirildiğini belirtti.

EKONOMİK, SAĞLIKLI VE GÜVENLİ

Pandemi gerekçesiyle 30 Mart 2020 tarihinden itibaren hizmeti durdurulan Adapazarı Ekspresi trenlerinin günlük yolcu taşıma kapasitesinin tek yönlü olarak 168 vagondan 40 vagona düşürüldüğünü aktaran Kürekci, otobüs seferleri devam etmesine rağmen daha ekonomik ve gerek sağlık, gerekse ulaşım açısından güvenli yolculuk yapma imkânı sağlayan Adapazarı Ekspresi seferlerine hâlâ başlanmadığına işaret etti. Kürekçi açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

YETKİLİLER SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

“TMMOB'nin yerel birimleri ile Sakarya ve Kocaeli halkının defalarca dile getirdiği Adapazarı Ekspreslerinin faaliyet dışı olmasına yönelik yetkililer sessizliklerini korumaktadırlar. Bu kez, TMMOB Yerel birimlerimiz ile vatandaşlar olarak, Adapazarı Ekspresi Bölgesel Trenlerinin pandemi koşullarına uygun şekilde yeniden başlatılmasına, kapalı durakların yeniden kullanıma açılmasına dair TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Yolcu Taşımacılığı Dairesi Başkanlığı'na TCDD Kurumsal linkinden, elektronik posta, faks veya posta yoluyla dilekçelerimizi ileteceğiz. Daha halkçı, güvenilir, konforlu ve ucuz maliyetli olan bu talebimizin sonuna kadar arkasında duracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.