Alevi sorunu cem evine kapı pencereyle çözülmez

Alevi sorunu cem evine kapı pencereyle çözülmez

Pir Sultan Abdal Derneği Kocaeli Şubesi geleneksel hale getirdiği aşure paylaşımını, “Muaviye’nin saraylarının baskılarına karşı birlik” diye tanımlayıp mesaj verdi: Cem evlerine kapı pencereyle Alevi sorunu çözülmez

asure-2.jpg

Pir Sultan Abdal Derneği Kocaeli Şubesi ve Cem Evi her yıl Muharrem Ayı’nda gerçekleştirdiği aşure geleneğini yine sürdürdü. Çayırova’nın Emek Mahallesi’ndeki dernek aşureyi kaynatmak için yine aynı yeri; Özgürlük Mahallesi, Erişler, Şelale Park önünü tercih etti. Basın açıklaması şube yönetiminden Erdinç Yılmaz tarafından okundu. Derin mesajlar içeren açıklamada, “Cem evlerine kapı pencereyle Alevi sorunu çözülmez” denildi. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

HAKSIZLIĞA BİAT ETMENENİN TARİHİ YAZILDI

asure-1.jpg

“Tarihe kara bir leke olarak yazılsa da Kerbela, aynı zamanda dini kullanarak kendine saraylar yaptıranlara, yoksullar üzerinde hükümranlığını zorbalıkla sürdürenlere karşı isyanın adıdır.

Hüseyn’in her milleti temsil eden 72 yoldaşıyla düştüğü Kerbela Çölleri’nde haksızlığa biat etmemenin tarihi yazıldı.

Ve bugün kaynattığımız aşuremiz haksızlığın, hırsızlığın, zorbalığın ve halkın üzerinde baskı kuran Muaviye’nin saraylarına karşı birliğin adıdır.          

Bugün de dini Muaviye gibi ışıltılı saraylarda yaşamak için kullanıyorlar. Tıpkı Muaviye gibi zorbalar.

Halkı açlığa, yoksulluğa, geleceksizliğe mahkum ettiler. Ellerimiz boş döndüğünde marketten pazardan, sarayın ışıltılarına bakalım. Nasıl yaşıyorlar öyle..

SAYGISIZLIĞI ELDEN BIRAKMIYORLAR

asure-3.jpg

İnancımızı, kimliğimizi tanımamakta ısrar ediyorlar. Cem evlerimize kapı pencere yapmakla, demir çimento vermekle ‘Aleviler’in sorunları çözülecek’ propagandası yapıyorlar. Cem evlerimize, dergahlarımıza gelirken bile saygısızlığı elden bırakmıyorlar.

Biz sadece Aleviler’in değil bütün inançların kimliklerin eşit, insanca yaşamasını istiyoruz. Kendimize istediğimizi başkasına da istiyoruz.

Aşuremiz doğa gibi, insanlık gibi renkli ve çok çeşitli. İşte tadını da buradan alıyor. Yaşamı bize zehir eden, düşmanlık tohumlarını sürekli ekenleri artık defetmeliyiz.

Zenginler şükretmiyor ama bize sürekli şükretmemiz söyleniyor. Biraz da saray ve etrafındakiler şükretsin. Biraz da emeğiyle geçinen milyonlar o ışıltılı hayatı yaşasın.

İşte o ışıltılı günleri hep birlikte kurabiliriz. Bu gücümüz var. Artık yeter demenin vaktidir.”

KATILIM

Etkinliğe CHP, HDP, TİP’in Gebze, Darıca ve Çayırova İlçe Örgütleri’nin başkan ve yöneticileri ile sivil toplumdan Hubuyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Abdal Musa Cemevi Cem Vakfı Çayırova Şubesi, Sosyalist Dayanışma Platformu – SODAP, Gençlik Meclisleri Öğrenci Dayanışması, Alevi Derneği Fatma Ana Cemevi, Erzincan Refahiye Gölköy Derneği, Erzincan Refahiye Kızıleniş Köyü Derneği, EYT Gebze ve Gebze Kent Politikaları Derneği’nden başkan, yönetici ve üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.