Alaettin Kurt’ta suni çimi  kulüpler istiyor Gebzespor razı

Alaettin Kurt’ta suni çimi kulüpler istiyor Gebzespor razı

Gebzespor’un iç saha maçlarını oynadığı ve iki haftada bir sadece Gebzespor’a hizmet veren Alaettin Kurt Stadı’nın zemini bölgemizdeki tesis yetersizliğinden, diğer spor kulüplerinin isteği ve Gebzespor’un rızasıyla suni çime dönüşüyor

Gebze’de Alaettin Kurt Stadı’nın zemininin doğal çimden suni çime dönüşmesi meselesi, aydınlığa kavuştu. Bazı vatandaşların tepki gösterdiği vaka sosyal medyada önceki cuma günü akşamının tartışma konuları arasında yer edinmişti. Altında imza olmayan bir sosyal medya metninde ise yine isim vermeden sebep olanlara hayli ağır ifadeler ile eleştiride bulunulmuştu.  

Gebze Alaettin Kurt Stadı’nın zemini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 milyon TL tutarında bir harcama ile yenilenecek. Projeye dair ihale kısa bir süre sonra gerçekleşecek.

BİR İHTİYAÇ MASAYA YATIRILDI

Darıca – Gebze metro inşaatından ötürü Metin Oktay Stadı’nın kullanım dışı kalması, yakın civarında yine Büyükşehir tarafından yapılan bir sahanın Metin Oktay’ın muadili olmaması, Kocaeli’nin diğer ilçelerine kıyasla Gebze Bölgesi’nde bugüne kadar yeterli spor tesisi inşa edilmemesi, Gebze’de özellikle merkezi konumdaki kulüplerin var olan diğer seçenekleri mesafeden ötürü tercih etmemesi gibi sebepler bir ihtiyacı masaya yatırdı.

GEBZESPOR’DAN ŞARTLI ONAY

Gebze’de, Gebzespor’un haricindeki amatör spor kulüpleri Alaettin Kurt Stadı’ndan yararlanabilmek için zeminin değişmesi gerektiğini belirtip talepte bulundu. Recep Avcı başkanlığındaki Gebzespor yönetimi talebe bir takım isteklerinin belediye tarafından karşılanması kaydıyla onay verdi.

BİR ARAYA GELDİLER

Bir süre önce KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak, KASKF Başkanı Murat Aydın, Gebzespor Kulübü Başkanı Recep Avcı’nın da katıldığı bir toplantıda kesin uzlaşı sağlandı. Suni çimin futbolcu sağlığındaki olası sakatlanma riskleri de şartlar gereği göz önüne alınarak bir anlaşmaya varıldı.

ZİNNUR BÜYÜKGÖZ’ÜN BASIN

TOPLANTISINDA DA KONUŞULDU

Alaettin Kurt Stadı’nın zeminin değişimi cuma günü akşamı sosyal medyadaki tepkilemenin ardından hemen bir gün sonra Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün basın toplantısında da gündeme geldi. Büyükgöz kısaca konuya dair çok bilgi sahibi olmadığını ancak zemin değişiminin spor kulüplerinin isteğiyle gerçekleştiğine dair duyumları olduğunu söyledi. AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya da konuyu araştıracağını kaydetti.

ÇAKMAK: KİMMİŞ O, ‘KABUS GİBİ ÇÖKEN’

Gazetemiz konuya dair ilk KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak’a ulaştı. Çakmak açıklamasında sosyal medyadaki o paylaşıma atıfta bulunup, “Kimmiş kirli el… Kimmiş Gebze’nin üstüne kâbus gibi çöken!” deyip paylaşım sahiplerini kınadı.

İSTEMİYORLARSA YAPMAYIZ

 

yasar-cakmak-002.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu zemin değişikliği için spor kulüpleri ile birlikte hareket ettiğini, bir ihtiyaç üzerinden talebi hayata geçireceğini kaydeden Çakmak, “Büyükşehir Belediyesi söz konusu zemin değişimi için 2 milyon TL tutarında kaynak aktaracak. Şayet bu kulüpler tarafından istenmiyorsa yapmayız olur biter. 2 milyon TL de kasamızda kalır veya başka bir yerde değerlendiririz. Büyükşehir olarak bizim zorumuz ne?” dedi.

İKİ HAFTADA BİR KULLANILAN

GÖRSEL GÜZELLİK

 

stat.jpg

Alaettin Kurt Stadı’nın sadece Gebzespor tarafından iki haftada bir kullanıldığını hatırlatan Çakmak, “Orada doğal çim sadece görsel bir güzellik olarak kalacak ve üstelik ihtiyaç olmasına rağmen başka hiçbir kulüp tarafından kullanılmayacak. Bir tesis, yeterince değerlendirilmemiş olacak. Bizim meseleye bakış açımız budur” diye konuştu.

GEBZESPOR’A TAVŞANCIL

TESİSLERİNİ ÖNERDİK

BAL’da mücadele eden Gebzespor için suni çim/doğal çim ayrıntısında herhangi bir engelin olmadığına dikkat çeken Yaşar Çakmak, Gebzespor ile görüşmeleri esnasında Dilovası Tavşancıl’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Salih Gün Stadı ve Spor Tesisleri’nin Gebzespor’un kullanımına kazandırmayı önerdiklerini de aktardı.  

ZEMİNİ ZATEN BOZUK

Gebzespor Kulübü Başkanı Recep Avcı da Alaettin Kurt Stadı’nda zemin değişikliğine onayı mecburiyet üzerinden verdiklerini belirtip “Biz de bunun karşılığında bir şeyler istiyoruz ve alıyoruz. Zaten Alaettin Kurt Stadı’nın doğal çim olan zemini de bozuk. KBB Başkanımız Tahir Büyükakın ve Başkanvekilimiz Yaşar Çakmak Bey ile de görüştük. İki yıl içinde Muallimköy, Kirazpınar ve Dilovası’ndaki tesislerin tamamlanmasını istedik. Bölgemizdeki tesis eksikliği giderildikten sonra Alaettin Kurt Stadı yerinde kalacaksa, yeniden doğal çime dönebilir” dedi.

KULÜPLERE RAĞMEN

KİMLER NEDEN KARŞI?

 

recep-avci-2.jpg

Alaettin Kurt Stadı’ndaki zemin değişiminde konunun öncelikli muhatabının Gebzespor ve spor kulüpleri olmasına karşın kimlerin niye karşı olduğunu bilmediğini, önümüzdeki günlerde konuya dair basın açıklaması yapacağını belirten Recep Avcı, “Alaettin Kurt Stadı’nın zemini bataklık. Doğal çim ama zemin o kadar sağlıklı değil. Suni çimde futbolcunun sakatlık riskinin daha yüksek olduğu doğru ama biz şartlar, koşullar gereği bu zemin değişimine onay vermek durumundayız” dedi.

GEBZE’DE KULÜPLER BİRLEŞEMİYOR Kİ

Gebze Bölgesi’nin Kocaeli’nin diğer birçok ilçesine nazaran yeterince spor tesisine kavuşamamasının ana gerekçeleri arasında Gebze’deki kulüplerin birleşememesi olduğunu belirten Recep Avcı;

DEDİKODU YOK. İCRAAT VE HİZMET VAR

Gebzespor’un şahsının başkanlığı döneminde belediyeden istediği destek ve yatırımları edinmesinin gerekçesi olarak ise bu dönem kulüp içinde her tür dedikoduya son vermek olduğunu dile getirdi. Bu tarzdan ötürü Gebzespor’un güzel bir tesise kavuşmasının sözünü aldıklarını söyledi.

TÜM SİYASİ PARTİLERİ

BİLGİLENDİRİYORUZ

Alaettin Kurt Stadı’nda zemin değişimine hiçbir siyasi partinin Gebze İlçe örgüt veya teşkilatının tepki göstermesinin de anlamlı olduğunu kaydeden Recep Avcı, “Biz ilçemizdeki bütün siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri ile görüşüp neler yaptığımıza, neyi niçin öyle yaptığımıza dair bilgilendirmede bulunuyoruz” diye konuştu.
 

FUTBOLCULAR DA MAĞDUR

DESTEKLENMELİLER

Sorumuz üzerine Bölgesel Amatör Lig’in oynanmasına olasılık vermediğini kaydeden Recep Avcı bununla birlikte bu liglerdeki takımlarda forma giyen futbolcuların ve teknik heyetlerinin önemli ekonomik sıkıntılara girdiğini belirtip Hükümet’in ve yerel yönetimin esnafa yaptığı desteğin benzerini, ülke genelinde bu durumda olan spor insanlarına yapması gerektiğini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.