“Alaettin Kurt kadar olmaya çalışacağım”

“Alaettin Kurt kadar olmaya çalışacağım”

Gebze Ticaret Odası önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Bu kentin bir milletvekili vardı Alaettin Kurt. Belki onun kadar olamayız ama parlamentoya gidersem onun kadar olmaya çalışacağım” dedi.

Gebze Ticaret Odası önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in görevinden istifa etmesi üzerine önceki gün GTO meclisi olağanüstü toplandı. GTO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Nail Çiler, “Mart ayı meclis toplantısına başlamadan önce, Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketinde kaybettiklerimize Alllah’tan rahmet kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Doğa bize bir uyarı veriyor ya bizimle iyi geçinirsiniz ya geçinirsiniz diyerek bizi uyarıyor. Biz hep bilimin ışığında yürümek zorundayız. Bugün yaşadıklarımız gelecek için çok sıkıntı yaratacak günler. Bu kentte yaşayan herkese teşekkür ediyorum. O kadar fazla isimsiz kahraman var ki aranızda ne yardımlar gönderdi oraya.

“O ÇARŞIYA DA KATKI SAĞLADIK”

Oradaki barınma sorununu çözmemiz ve iş gücünü arttırmamız lazım. Biz oradaki insanları balık yemeyi değil, balık tutmasını öğretmeliyiz. Keşke bu felaketler olmasa, bunları konuşmasak fakat bu konuda gerçekten tüm üyelerimizin çok desteği oldu. Duyan herkesin büyük katkısı oldu. Deprem bölgesine 120 yardım tırı gönderdik. Adıyaman ve Antakya bitik durumdaydı. Kocaeli Valiliği mini bir çarşı yaptı ve o çarşıya da katkı sağladık. 2 milyon 348 bin 150 TL topladık GTO Vakfı tarafından ve bu para sadece deprem bölgesi için harcanacak. Bütün uzak mesafelerin ilk adımla başladığını biliyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bir olmak o kadar önemli ki Allah razı olsun buradan yolladıklarımız yetmedi, kalktık Antalya’dan yolladık. Malatya’da 50 ton su arıtıyoruz.

“BEN BUNUN İÇİN ORADA OLMAK İSTİYORUM”

Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi biz Çanakkale’ye bir üniversite gömdük ama Çanakkale zaferi milletimizin bağımsızlık zaferini altın harflerle yazdığı gündür. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni gururla kutluyorum. Bu oda öyle bir kuruldu ki bizden sonra da çok kişiye ışık tutacak işler yaptık. Biz bu odaya dijital ehliyeti getirdik. Şimdi bütün taşıma işi yapan arkadaşımızlar için müjdeyi veriyorum bundan sonra K türü belgeler bu odada verilmeye başlanıyor. Şu anda bir personelimiz eğitimde Nisan 1 itibariyle yetki verilecek.  Ben Gebze’de doğdum, Gebzeliyim, Darıcalıyım, Çayırovalıyım, Dilovalıyım. Bunu hiçbir mevki değiştiremez, ben herkesin hocasıyım, ben herkesin abisiyim. 27 tane meslek lisesi var yanlış mı yanlış ben bunun için orada olmak istiyorum.

“HERKES HAKKINI HELAL ETSİN”

Ben sizin için orada olmak istiyorum. Benim partim ay-yıldızlı bayrağımdır. Ben de kendime burada yer buldum herkes hakkını helal etsin. Kısmet olursa o listelerde yer bulursak, sizlerin de onayı olursa, sizler için orada olacağım. Bugün ben başkan olarak veda konuşması yapmıyorum görev tanımı olarak son konuşmamı yapıyorum, meclis üyesi olarak sizlerin arasında olmaya devam edeceğim. Biz iş insanlarımızın gelişmesi için köprü kurduk. Biz pandemiyle, savaşla, yangınla, darbeyle savaştık. Çalışma arkadaşlarımızla ve sizlerle yılmadık. COVİD’de kaybettiklerimizi de rahmetle anıyorum. Elde ettiğimiz başarılarla sevindik ve gururlandık. Ben burada eşimi, işimi sevdiklerimi bıraktım ve bu odaya katkı vermeye çalıştım. Hizmet kalitesini öne götürdük.

“BÖLGEYİ PARLAMENTODA TEMSİL ETMEK İSTİYORUM”

365 oda ve borsa arasında birinci olduk mu olduk. motivasyon kaynağımız siz oldunuz. Mükemmel oda statüsündeki 3 odadan biri olduk. Bu da paradan ziyade aklını kullanan bir oda. Bu oda bugün konuşuluyorsa hepinizin başarısı. Biz kendi yolumuzu, aydınlık yolumuzu kendimiz çizelim.  Artık yeni bir gün. Şimdi yeni şeyler söylemek için, bir başlangıç yapmamız gerekiyordu. Ben bu odanın üyesiyim. Bu odanın başkanı olmaktan hep gurur duydum, hep gurur duyacağım. Belki bilerek ve bilmeyerek sizi kırmış olabilirim. Hepinizden helallik istiyorum. Ben heyecanımı hiç yitirmedim, söyleyecek sözüm hep olacak. Benim bir çizgim var. Gebze’yi temsilen yola çıktım. Ceketimi çıkarttım, sizleri ve bölgeyi parlamentoda temsil etmek istiyorum. Ben zoru seven bir insanım, ateşten gömlek giydiğimin farkındayım. Desteğinizi sakın bu odanın çalışanlarından esirgemeyin. Bir teşekkür de meslek komitelerine istiyorum. Beraber yol yürüdüğüm tüm insanlara çok teşekkür ediyorum.

“PARLAMENTOYA GİDERSEM YİNE DEĞİŞMEYECEĞİM”

Eşim bu süreçte çok kahrımı çekti, ona da çok teşekkür ediyorum. Bayrağı yeniden devralan kardeşime Abdurrahman Aslantaş’a çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Çıktığımız bu yolda Allah mahcup etmesin. Cumhuriyetin 100. Yılında Gebze’nin büyükşehirli il olduğunu birlikte kutlayacağız. Hangi partiden olursa olsun, bu bölgeden görev yapma şansımız olan isimlerle omuz omuza Gebze’nin il olması için mücadele edeceğiz. 79’da Gebze’ye nasıl geldiysem öyleyim, değişmedim. Yarın parlamentoya gidersem yine değişmeyeceğim, gitmesem de değişmeyeceğim. Ben herkesin abisiyim, bu kentin bir milletvekili vardı Alaettin Kurt. Belki onun kadar olamayız ama parlamentoya gidersem onun kadar olmaya çalışacağım. Ben herkesi kucaklayacağım. Rengi dili mezhebi ne olursa olsun. Ben gözüm gönlüm kalbim hep sizinle olacak. İnşallah yarınlarımız bugünlerden daha güzel olsun. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Haber: Hanifi SURUN

 

manset-1-190.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.