Akvaryum ihalesi 27 Mayıs’a ertelendi

Akvaryum ihalesi 27 Mayıs’a ertelendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı Kocaeli Akvaryum Projesi’nin daha önce 18 Mayıs’ta yapılacağı ilan edilen ihale tarihi değişti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı Etüt ve Proje Şube Müdürlüğü tarafından açılan ihale 27 Mayıs Cuma günü saat 15.00’de yapılacak. İhaleyi kazanacak firmaya 10 gün içinde yer teslimi yapılacak ve proje sözleşmenin imzalanmasından itibaren en geç 450 gün içinde tamamlanacak. Proje maliyetinin 109 milyon lira civarında olması bekleniyor.

 

68 FARKLI TÜRDE 1903 ADET BALIK

3 bin 900 metrekare alanda kurulacak olan akvaryumun içinde farklı tip ve büyüklükte 35 adet akvaryum, farklı tip ve büyüklükte 25 adet teraryum ve mağara bölümü dahil 20 metre uzunluğunda tünel bulunacak. Ayrıca “Kocaeli Akvaryum” projesinin ve içeriğinde bulunan hediyelik eşya, gişe, kafe, idari bölümler, teknik alanlar gibi üniteler de yapılacak. Akvaryumun içinde 68 farklı türde 1903 adet balık, teraryum alanında ise 25 farklı türde canlı bulunacak. Akvaryumda, yılda 10 bin adet sazangiller balığı yavrusu üretimi yapılabilmesi için kuluçkahane ve balık büyütme sistemi de kurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.