AKP'nin tedirginliği

AKP'nin tedirginliği

 

AKP, bir önceki seçimde olduğu kadar rahat değil. Her ne kadar ''adaylarımız çok nitelikli. Yine 13-0 yapacağız'' deseler de, kazın ayağı pek öyle değil.

İlçe belediye başkan adaylarının çoğunluğu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın estireceği rüzgara,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun sözde karizmasına güveniyor. Erdoğan bunu bildiği için gittiği kentlerde adayları öne çıkaran konuşma yerine, genelde muhalefeti karalayan konuşmalar yapıyor. Yerelde Karaosmanoğlu ise kendisini medya desteği ile ''peşinen kazanmış aday'' gibi gösterip, yaratılmak istenen sözde pozitif karizmayla da ilçe belediye başkan adaylarına destek oluyor.

Ama, AKP yine de tedirgin...

Mesela İzmit'te, CHP adayı Sefa Sirmen'i kendilerine ciddi rakip olarak görüyorlar ki, Karaosmanoğlu pek İzmit'ten ayrılmıyor ve çalışmalarında kulvar farkı olmasına rağmen Tahsin Tarhan yerine Sefa Sirmen'e saldırıyor. Düşüncesi, ''İzmit'te Sirmen'i geçersek işi rahat bitiririz'' biçiminde.

Çünkü, yaptırdıkları anketlerde, seçimlerin rahat geçmeyeceği açıkça görünüyor. İzmit için ben daha farklı düşünüyorum ama AKP gerçekten ciddi biçimde çekiniyor. Bana göre, çekinmeleri gereken başka yerler de var. Bu ilçeler Gebze, Körfez, Gölcük, Kandıra ve Dilovası olarak sıralanabilir. Kartepe ve Karamürsel'de yabana atılamaz.

''Herkesin başkanı'' sloganıyla propaganda yapmaya çalışan ama kendi tabanında bile çok sayıda insanı güldüren Karaosmanoğlu, işte tam da bu yüzden ilçelerdeki programlara katılmayıp İzmit'e ağırlık veriyor. En azından zevahiri kurtarmak için...

Bakın, İzmit seçimleri için 5 yıldır başkan olan Nevzat Doğan'ın adı pek öne çıkmıyor. Sirmen adı var karşısına da Karaosmanoğlu konuluyor. Eh, bu ciddi bir haksızlık, hem Sirmen'e hem de seçmenlere.

AKP tedirgin, çünkü artık seçimler çantada keklik değil...

AKP tedirgin, çünkü bir türlü yerelleştiremedikleri politikaları genelde yolsuzluklara kilitlendi kaldı.

AKP tedirgin, çünkü 5 yılda yaptıklarını anlatamıyor. Yapamadıklarını zaten herkes propaganda ettiği için de sıkışıyor.

Benim tercihimi soranlar da merak etmesinler. Tercihim, AKP adaylarının karşısında CHP adayları değil. Çünkü, her ikisi de programlarında piyasacılık, özelleştirme ve bağımlılık yanlısı politikalara yer veren partiler.

Ama, görünen gerçek, AKP'nin önceki seçimlerde olduğu kadar rahat olmadığı. Ve her türlü kara propagandaya rağmen CHP adaylarının 5-6 ilçede AKP adayları kadar şanslı olduğu ortadadır.

HDP'yi de yabana atmamak lazım, her an sürpriz yapabilir...

İşte, AKP'nin ilimizdeki kurmaylarının tedirginliğinin altında bu gerekçeler yatıyor. İl Başkanı Mahmut Civelek'in de bu yüzden ''uykularının kaçtığını'' düşünüyorum. Çünkü, genel başkanına yanıt veremez. Zaten kendisi de buna benzer bir laf etmişti ve o laf yerel medyaya yansımıştı.

Civelek, bu seçimlerde, en fazla eforu İzmit için sarf ediyor.  Nevzat Doğan'a destek vermek zorunda hissediyor kendini. Bunu da, ''Nevzat Paşa'ya oy istemeye geldim'' diyerek tescilliyor. Karaosmanoğlu'nun da ondan farkı yok.

Dedim ya, AKP ciddi anlamda tedirgin...

 

 

Bu yazı toplam 75 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi