AKP’nin sosyal belediyeciliği  yandaşa para organize etmek

AKP’nin sosyal belediyeciliği yandaşa para organize etmek

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, “Bunlardaki sosyal belediyecilik çevresine, yandaşına, taraftarına para organize etme olarak görülüyor.” dedi.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, ilçenin durumunu anlattı.

Çayırova’nın Kocaeli ve İstanbul sınırları içinde Anadolu’dan gelindiğinde batının, batıdan gelindiğinde ise Anadolu’nun giriş kapısı olduğunu söyleyen Soyluçiçek, “Kocaeli gülen şehir olarak anılır. Biz de buna bir ek daha yaptık. Gülen şehrin ağlayan ilçesi dedik” ifadelerini kullandı.

Başkan Soyluçiçek konuşmasının devamında Çayırova’nın konumunun önemini ve yaşadığı sorunları şu ifadelerle anlatmaya devam etti:

KENDİ İLÇESİNDE OKULA GİDEMEYENLER VAR

“Çayırova iki büyük şehrin sınırında ve büyük sanayilere sahip. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Kocaeli sınırlarının içinde İETT’nin hizmet ettiği tek ilçe. Böyle de bir stratejik trafik noktasında. Ciddi anlamda problemler listesinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi’nin Sazlıdere mevkii var. O bölgemizin bir santim sonrası İstanbul. Yolun bir kısmı Kocaeli bir kısmı İstanbul Şifa Mahallesi. O caddenin başka özelliği de Sazlıdere’de okuyan öğrencilerin bir kısmı İstanbul’da okuyor. Kendi ilçesindeki okula gidemiyor”

SAZLIDERE’NİN PROBLEMLERİ

“Şehircilik bakanlığının ortaklaşa o alanı etkisizleştirme, o vatandaşın orada mağduriyetini görmeme, orayı riskli alan ilân etme ve o alanda ticari rant sağlamak için oradaki 40 yılı aşkındır değişik tarihlerde insanların var olduğu 70’den fazla evin olduğu bir yerden bahsediyoruz. Elektriğini İstanbul’dan alıyor. Elektrik faturasını da İstanbul’a ödüyor. Vergiyi Çayırova Belediyesi’ne. Suyunu Kocaeli Belediye’sine ödüyor. Öte yandan Çayırova merkeze gelmek için 1 saate yakın bir tur gerekiyor. Asıl mesafesi şehir merkezine, belediyeye olan mesafe yaya olarak gelseniz 10 dakika ancak arabayla 1 saate sürüyor”

20 YILDIR ASFALT DÖKÜLMEYEN YOL VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Gülen şehir” sloganına gönderme yapan CHP’li Soyluçiçek, “Gülen şehrin ağlayan ilçesi mantığı var burada. Çayırova’da yaşamanın ne kadar zor olduğunu ve hizmetin ne kadar dipte kaldığını görmemek mümkün değil. Ayrıca Çayırova’da işçi yoğunluğu ile 144 bin nüfus var. Nüfusun hızlı arttığı, göç alan bir ilçe ama ekonomik olarak çok üst düzey olmayan, hala okulların eksik olduğu ve 20 yıldır asfalt dökülmeyen yolların olduğu bir ilçe.”

AKP’NİN SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ YANDAŞA PARA ORGANİZE ETMEK

“Alt yapı yapılmış ama yollar hala harabe. Belediye hala 3 aydır ihalesini yaptığı Emek Mahallesi dediğimiz en eski mahallelerden olan bu yere hiçbir proje sunamıyorlar. Özel sektör dışında bir yatırım yok. Yeni belediye başkanımız faaliyet raporu açıklarken hiçbir tane yatırım olmadığı ve büyükşehir belediyesinin kısmen birkaç yatırımın reklamının yapıldığı ama para harcama noktasında muhteşem paraların harcandığı görüldü. Sosyal belediyecilik anlayışı halkına ihtiyaç sahibine ulaşan belediye anlamına gelir. Bunlardaki sosyal belediyecilik çevresine, yandaşına, taraftarına para organize etme olarak görülüyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.