“AKP’nin şirazesi kaydı”

“AKP’nin şirazesi kaydı”

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, milletvekili Haydar Akar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan ile birlikte İl Genel Meclisi üyeleri ve Büyükşehir...

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, milletvekili Haydar Akar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan ile birlikte İl Genel Meclisi üyeleri ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte Masala Restaurant’ta toplantı yaptı. Toplantıda seçim sürecinde yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı. Masala Restaurant’ta yapılan toplantı öncesinde il başkanı Yalçın Kuşkan ve milletvekili Haydar Akar il binasında açıklamalarda bulundu. Kuşkan, 3-4 Ocak tarihinde Ankara’ya giderek seçim değerlendirmesi yapılacağı il başkanları toplantısına katılacaklarını dile getirdi.

 

AKP’NİN ŞİRAZESİ KAYDI
17 Aralık’ta yapılan büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonucunda emniyet müdürlüklerinde yapılan değişiklere değinen Kuşkan, bu gelişmelere bağlı olarak Kocaeli’de ilginç gelişmelerin olduğunu kaydetti. Kuşkan, “Maalesef AKP kirlenmiş vaziyettedir. AKP’nin şirazesi kaydı. Bu kirlenmelerin üstünü örtmek için ciddi çalışmalar olduğunu izliyoruz. Yerel yönetim seçimlerinin gerilmemesinde fayda olduğunu düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. 
 

TUTUKLANAN AYDINLAR DEĞERLİ DEĞİL Mİ?
Kuşkan’ın ardından söz alan Haydar Akar ise, “Başbakan ve AKP yöneticileri Lafontenden masal anlatıyorlar. Poliyannacılık oynuyorlar. Başbakan kaybedilen bir savaşı devam ettirme çabasında. Masallara geçecek işler yapıyorlar. Ama başarılı olamıyor. Aynı Başbakan iki yıl önce aynı savcıların tutuklamış olduğu ülkenin değerlerini hapse mahkum etti. Tutuklanan bakan çocukları değerli de tutuklanan aydın insanlar değerli değil mi” diye sordu. 
 

SANDIKTA SORGULANMALI
Türkiye’de büyük yolsuzluklar olduğunu daha önceden ifade ettiğini hatırlatan Akar, “Demokrasilerde yolsuzluk sorgulanmalı ama bu sandıkta da yapılamalı. Vatandaş vergi denetimini ancak sandıkta yapar. Yoksa yer yerinden oynayacak operasyonlar tarihe geçer. Vatandaş hem yerelde hem genelde hükümeti denetlemelidir. Böyle olursa kimse yolsuzluğa tenezzül etmez” diye konuştu. 
 

ERGÜN’ÜN İSMİ YOLSUZLUKLA ANILACAK
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı Fikri Işık’a devreden Nihat Ergün ile ilgili konuşan Haydar Akar, “Nihat Ergün, Kocaeli’ye hiç katkısı olmayan bir bakandı. Yerine gelen Fikri Işık ne yapsa Nihat Ergün’den başarılı bir bakan olur. Fikri Bey, ‘Ergün’den daha görünür bir bakan olacağım’ diyerek Ergün’ün başarısızlığını ortaya koydu. Fikri Bey bu kadar başarısız bir bakandan sonra ne yapsa başarılı olur. Kendisini tebrik ediyorum.  AKP’nin her şeyi yeşil dolarlardan ibaret” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.