AKP’nin seçim bütçesi olmuş!

AKP’nin seçim bütçesi olmuş!

Çayırova Belediyesi’nde CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Bilmez, belediyenin 2019 bütçesini, “AKP’nin seçim bütçesi” diye tanımladı. Çiftçi, Bilmez’i iddialarını ispata davet etti

Çayırova Belediye Meclisi temmuz ayı olağan meclis toplantısı Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşti. 2019 yılına dair faaliyet raporuyla denetleme komisyonu raporlarının da oya sunulduğu, üç saat süren meclis CHP’li meclis üyelerinin eleştiri ve suçlama, Başkan Çiftçi’nin ise savunmasına sahne oldu.

TÜGVA AKP’NİN GENÇLİK YAPILANMASI!

CHP Belediye Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Üyesi Yılmaz Bilmez, 2019 yılı denetim komisyonuna şerh koyarken şerh gerekçelerini 13 ayrı maddede sıraladı. Bilmez, Türkiye Gençlik Vakfı – TÜGVA’yı “AKP’nin gençlik yapılanması” diye tanımlarken TÜGVA Çayırova’ya 2019 yılı içinde faturalar hariç 89 bin 75 TL’nin Çayırova halkının ortak bütçesinden ödendiğini kaydedip bunun etik olup olmadığını sordu ve “AKP’nin gençlik yapılanmasına neden özel imtiyaz tanıyorsunuz?” dedi.

ARAÇ KİRALAMAYA 1.2 MİLYON TL

1 milyon 200 bin TL tutarında araç kiralamaya kaynak aktarıldığını kaydeden Bilmez, “Bu ödemeyi araç alımı için kullansak daha rantabıl olmaz mı? Seçildikten sonra araç kiralamada herhangi bir tasarrufunuz oldu mu?” dedi.

AKP’NİN AŞEVİ GİBİ!

Çayırova Belediyesi’nin sosyal tesislerinde yerel seçime denk gelen 2019 yılının ilk üç ayında 325 bin 550, son dokuz ayında 78 bin 126, toplamda 403 bin 676 TL tutarında yemek yendiğini kaydeden Bilmez, “İlk üç aydaki yemek faturalarının son dokuz ayın dört katı olmasından da anlıyoruz ki Çayırova halkının ortak bütçesinden AKP seçmenine ikram edildiği ve seçim çalışmalarında yenildiğinin ispatıtır. Sosyal tesislerin adeta AKP’nin aş evi olarak kullanıldığı görülmüştür” diye konuştu.

AÇILIŞA 444 BİN TL

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin açılışı için 444 bin 860 TL harcama yapıldığını, Bien Al Kültür Sanat Mimarlık firmasına doğrudan teminle toplamda 584 bin 305 TL faturalandırıldığını kaydeden Bilmez, “AKP’nin seçim harcamalarına” giden israfı halkın ve meclisin takdirine sunduğunu söyledi.

 

2009 yılının ilk üç ayında reklam için 1 milyon 445 bin TL reklama, 129 bin 800 TL seçim anketine, Aktif Reklam firmasına Bünyamin Çiftçi’nin isminin de yer aldığı reklam afişleri  için 47 bin 34 TL ödendiğini kaydeden Bilmez gıda yardım kolilerinin ise İstanbul Bağcılar’daki Reda Gıda’dan alındığını, yıllar geçip başkanlar değişmesine rağmen alımın aynı firmadan yapıldığını dile getirdi.

AKP’NİN SEÇİM BÜTÇESİ OLMUŞ!

Sabit pazar yeri için pazarcı esnafından alındıktan sonra bir kısmına geri ödenen bağış diye tanımlanan ödemeleri, Çayırova’da spor kulüplerine yapılan bağışları da gündeme getirip Çayırova Kitap Fuarı’na davet edildiğinde muhalefetin sert tepki gösterdiği Yazar Yavuz Bahadıroğlu için 17 bin 263 TL ödeme yapıldığını öne süren Bilmez hayli ses eleştirilerde bulunduğu konuşmasını ve raporunu, “2019 yılı gider bütçesi Çayırova halkının bütçesi değil de AKP’nin yerel seçim bütçesi olmuştur” diye tamamladı.

TÜGVA TÜM GENÇLERE FAALİYETTE BULUNUYOR

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Yılmaz Bilmez’in eleştirilerine verdiği yanıtta iftiralara dayandığını, artniyet aramadan baktıklarında ise bilgi eksikliği olduğunu söyledi. TÜGVA’nın “AKP’nin gençlik yapılanması” olduğuna dair tanıma itiraz eden Çiftçi, TÜGVA’nın hiçbir ayrım yapmaksızın tüm gençlere yönelik faaliyetlerde bulunduğunu dile getirdi. TÜGVA’nın Çayırova Şubesi için 2019 yılının ağustos ayına kadar kira ödemesinde bulunulduğunu kaydetti.

İSPATA DAVET ETTİ

Çayırova Belediyesi’nin sosyal tesislerinde AKP yöneticilerinin, seçmeninin yemek yediğine ve faturasının belediyeye kesildiğine dair iddialara sert çıkış yapan Bünyamin Çiftçi, Yılmaz Bilmez’i iftira atmakta suçlayıp iddiasını ispata davet etti.

 O FATURAYI ÖDEMEDİK

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin açılışı için belediyeye kesilen faturayı ödemediklerini, firmanın da konuyu yargıya taşıdığını kaydeden Çiftçi, Aktif Reklam firması tarafından kesilen 47 bin TL tutarındaki faturalandırmada şahsıyla ilgili bir durum olması halinde Yılmaz Bilmez’i yargıya gitme tavsiyesinde bulundu. Bu arada devreye giren CHP’li Halis Koç ise konunun yargı değil etik meselesi olduğunu söyledi.

BAHADIROĞLU’NA ÖDEME YAPMADIK

Bünyamin Çiftçi gıda paketi alımlarında ise ihalede en düşük teklifi veren firmadan alındığını; Yazar Yavuz Bahadıroğlu için herhangi bir ödemede bulunmadığını ve sözü edilen faturanın öğrencilere dağıtılan kumbara ve afişler için ödendiğini, göreve geldikten sonra kiralık araçlardan 24’ünü iade ettiklerini ve halen 46 kiralık aracın belediyede hizmet verdiğini kaydetti. (Haber Merkezi)  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.