AKP’li belediyeden grevcilere erzak desteği

AKP’li belediyeden grevcilere erzak desteği

Grev ve direnişlerin çok yaygın olduğu Gebze Bölgesi’nde 2002-2004’ten bu yana bir ilk yaşandı. Bölgedeki dört ilçe belediyesinde de hep iktidar olan AKP’li belediyelerden ilk grevci erzakı Çayırova Belediyesi’nden verildi

Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’nde kurulu yüzde 100 İspanyol sermayeli Baldur Süspansiyon’da 25 Aralık 2020 Cuma gününden bu yana, 100 günü aşkın süredir grevde olan işçilerin Çayırova’da oturanları, Çayırova Belediyesi’nden erzak yardımı aldı.

 

Normal koşullarda ve halen kağıt üzerinde, belediyenin gıda yardımı tahsisinde bulunulacak kıstasları taşıyacak derecede düşük gelir mensubu olmayan grevdeki işçilere, içinde bulundukları koşullardan sebep edinilen kanaat ile erzak desteği, Ramazan Ayı’nın başlangıcına da kısa bir süre kala verildi.

 

Çayırova Belediyesi’nin gıda kolisi desteği grevci işçilerin Çayırova’da ikamet edenleriyle sınırlı kalmasıyla birlikte; Grev ve direnişlerin çok yaygın olduğu Gebze Bölgesi’nde 2002-2004’ten bu yana bir ilk yaşandı. Bölgedeki dört ilçe belediyesinde de hep iktidar olan AKP’li belediyelerden ilk grevci erzakı bu dönem, Bünyamin Çiftçi’nin belediye başkanlığını sürdürdüğü Çayırova Belediyesi’nden verildi.

 

Mahir Çiftçi, Ramazan Koç, Levent Kılıç, Erdal Bitirgiç, Fehim Kılıç, Yılmaz Sünbül, Serkan Yolcu, Erdal Dinler ve Erdal Özgün’ün de aralarında bulunduğu Baldur’un grevdeki Çayırovalı işçileri, gıda kolilerini belediyeden teslim aldık.

 

Baldur Süspansiyon’da örgütlü Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, 114 çalışandan 80’inin sendika üyesi olduğu Baldur’da işçilerin büyük kısmının Çayırova ile birlikte Gebze ve Darıca ilçelerinde, 15 kadarının Derince, Körfez ve İzmit’te, birinin de İstanbul da ikamet ettiğini belirtip, “Dileğimiz öncelikle Gebze Bölgesi’ndeki diğer belediyeler de ilçeleri sınırında oturan gerek grev gerek direnişteki, gerekse ücretsiz izindeki tüm işçilere bu tür desteği sürdürür” dedi. Başkan Aydın söz konusu erzak desteğinden ötürü Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve Özel Kalem Müdürü Aydın Turan’a teşekkür etti.

 

Baldur Süspansiyon’un grevdeki işçilerine bir süre önce CHP’li İzmit Belediyesi tarafından da erzak desteğinde bulunulmuş, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürrriyet işçileri grev yerinde ziyarette bir süre sohbet de etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.