AKP’de kongreler yine atama yine tek adaylı!

AKP’de kongreler yine atama yine tek adaylı!

AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gebze’de basın toplantısı düzenledi. Resmi açıklama olmamakla birlikte genel merkezin tek adaylı kongrelerden yana olduğunu söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi – AKP’de kongreler delege seçimleriyle birlikte başlıyor. 01 Aralık Pazar günü İzmit, Başiskele, Gölcük, Karamürsel ve Kartepe; 04 Aralık Çarşamba günü Kandıra; 08 Aralık Pazar günü Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası, Derince ve Körfez’de delege seçimleri gerçekleşecek. 2020 yılının Ocak ayının sonundan itibaren ilçe kongreleri başlayacak. Yaz sonu veya sonbahar başında da il kongresi yapılacak.
GENEL MERKEZ DEĞERLENDİRİYOR 
AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP Gebze İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında genel merkezin mevcut ilçe başkanları üzerine değerlendirme yaptığını, “devam” dedikleriyle devam edilip “tamam” dediklerine teşekkür edileceğini belirtip ilçe başkan adaylığını düşünüp göreve talip olacaklara mesajı net verdi. Bu sürecin tamamlanmasını beklemelerini tavsiye etti. Ellibeş birden fazla adaylı kongre olasılığına dairse, “Partilerin genel merkezlerinin yönetim anlayışı değişiyor. Çok adaylı kongreler pek benimsenmiyor. Genel merkezimizde de, yüzde 100 diye ifade etmiyorum ama, şu anki görüş bu doğrultuda. Onlar tavrını belirlediğinde daha net açıklamayı yaparız” dedi.

AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş’e Gebze’deki basın toplantısında İl Başkan yardımcıları İbrahim Gürsel, Mustafa Yıldıztekin ve Ahmet Sönmez, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Haydar Muratoğlu, Seda Kardaşler Çelik, Fatih İşlek, Recep Kaya,  Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Selamet Güner, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şenay Önder ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yılmaz eşlik etti. 
GEBZE KOCAELİ’NİN MARKA DEĞERİ 
Başkan Ellibeş toplantıda konuşmasına Gebze’ye ve siyasete dair değerlendirmeler ile başladı. Gebze ilçesinin Kocaeli’nin marka değeri olduğunu belirtip sadece il merkezinden siyaset yapmanın parti yapısına uygun olmadığını, kendisinin ve yönetiminin de bu gelenek doğrultusunda tüm ilçelere yayılıp halkla gönül buluşmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Ellibeş gün içinde Gebze’de eski başkan ve yöneticiler ile biraraya geleceklerini, eski yöneticileri istişare kurulu üyesi olarak gördüklerini, bunun hem bir vefa hem de tecrübeden faydalanma olduğunu dile getirdi. 
EYÜP AYAR DAVET EDİLDİ 
Ellibeş soru üzerine Gebze’de gerçekleşecek toplantıya AKP Kocaeli eski Milletvekili Eyüp Ayar’ın da davetli olduğunu, geleceğine inandığını kaydetti. Derince’de düzenledikleri benzer toplantı için ise partiden istifa ettiğinden ötürü Nihat Ergün’ün çağrılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Ellibeş yine bir başka soru üzerine AKP’den kopup kurulacak partilerle ilgilenmediklerini, partilerinden ise aynı sürece dair kitlesel istifaların yaşanmadığını dile getirdi. Ellibeş bu süreçte yaşanan istifaların ölüm, memuriyet veya nakilden ötürü yaşandığını, istifanın aksine partiye yeni katılımların olduğunu, 01 Ekim tarihinden itibaren olan yeni üyeliklerin ise kongre sürecinden ötürü sisteme yansımadığını kaydetti.
DEMİRCİ’NİN İHRACI GENEL MERKEZDE 
Siyasete dair genel değerlendirmelerde bulunup AKP İl Teşkilatı’nın çalışmalarını anlatan Başkan Ellibeş, Çayırova Belediyesi eski Başkanı Şevki Demirci’nin ihracına dair soruya verdiği yanıtta, “Şevki Demirci öncelikle eski belediye başkanımızdır. Emeği vardır. İl Disiplin Kurulu’ndan kesin ihracına dair karar çıktı ve genel merkeze gönderildi. Genel merkezin kararının ne olduğunu ise karar geldiğinde paylaşırız” dedi.
UZMAN DOKTOR SORUNU 
Basın toplantısında Gebze’nin ve Gebze Bölgesi’nin sorunları da gazetecilerin soruları üzerine gündeme geldi. Başkan Ellibeş, Gebze’deki Fatih Devlet Hastanesi başta olmak üzere tüm ilçelerde uzman doktor sorunu yaşandığını ve sorunun çözümü için Bakanlık ile temasta olduklarını, yine Fatih Devlet Hastanesi’ne otopark yeri için zemin çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi. 
METRO İŞİ BAKANLIKTA
Gebze OSB – Darıca arası metro hattının yapımının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Bakanlığa geçtiğini tekrarlayıp sözleşmeyi gösteren Ellibeş aksi yönde demeç veren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ı eleştirdi. Ellibeş söz konusu değişimle birlikte Büyükşehir’in kasasında kalan o kaynağın gerek Gebze gerek diğer ilçeler için yatırıma dönüşeceğini söyledi. ikili-004.jpgtoplanti-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.