AKP Mısır ve Suriye’deki olayları protesto edecek

AKP Mısır ve Suriye’deki olayları protesto edecek

 AKP Darıca ilçe teşkilatı tarafında yapılan yazılı basın açıklamasında Darıca Sivil Toplum Örgütleri Platformu'nun düzenlediği ve Darıca...

 

AKP Darıca ilçe teşkilatı tarafında yapılan yazılı basın açıklamasında Darıca Sivil Toplum Örgütleri Platformu'nun düzenlediği ve Darıca AKP İlçe Teşkilatı olarak desteklenen " Mısır ve Suriye'de ki Zulme ve Haksızlığa Karşı " etkinliği için 30 Ağustos 2013 tarihinde Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda olacaklarını belirtildi.

 

YURTTA SULH CİHANDA SULH 

 

Mısır halkının direnişi, yalnızca darbecilere karşı direniş olmadığı ifade edilen açıklamada, “Biz Ak Parti olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesi ile birlikten, beraberlikten, dostça ve kardeşçe yaşamaktan yanayız. Buna karşılık İslam ülkelerinde yaşayan Müslümanlar; şiddet, zulüm, kan ve gözyaşına mahkûm hale getirilmiştir. Mısır’ da ırkçı emperyalizmin desteğiyle ve silah zoruyla yönetime el koyan darbeciler Adeviyye Meydanı’nın da, Nahta Meydanında, Ramses Meydanında ve Mısır’ın diğer bölgelerinde; zulme karşı çıkan Müslüman kardeşlerimizi şehit etmekte, yaşlı, kadın, çocuk demeden büyük bir katliam yapmakta. Suriye'de ise diktatör yönetim her türlü ağır silahların yanın da kimyasal silah kullanarak çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı demeden insanlık katliamı yapmakta. Bebelerin toplu mezarlara yan yana dizilerek defnedilmeleri hafızalarımızı kemirmektedir. Biz diyoruz ki; "Suriye'de, Mısır'da, Myanmar'da, Açe'de ne işiniz var" diyenlere cevap veriyoruz: Çanakkale zaferimizde biz Kahireli, Sinalı, Bosna'lı, Kudüslü, Şamlı, Halepli, Gazzeli kardeşlerimize 'neden buraya geldiniz diye sorduk mu? Sormadık. Onlar da bize 'neden buraya geldik' demeden Çanakkale'de bizimle beraber savaştılar, bizimle bizim vatanımızı savundular, bizim dedelerimizle şehit oldular, Çanakkale'de,  Sarıkamışta'da, Yemen'de, Balkanlar'da, Kudüs'de şehit oldular. Gelemeyenler de maddi ve manevi olarak destek verdiler” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.