‘AKP, Kocaeli’yi yağmaladı’

‘AKP, Kocaeli’yi yağmaladı’

 CHP'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Keramettin Gençtürk, 10 yıldır yerel yönetimlerde söz sahibi olan AKP'nin kenti acemice,...

 

CHP'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Keramettin Gençtürk, 10 yıldır yerel yönetimlerde söz sahibi olan AKP'nin kenti acemice, hoyratça kullandığını ve yağlamadığını da iddia etti. Gençtürk, “Büyükşehir'i yönetmeye talibim” diye konuştu. 

AKP ŞIMARIKLIĞI 
İlçe adaylarının isabetli bir şekilde belirlenmesi durumunda Büyükşehir oylarının da artacağına vurgu yapan Gençtürk, “Bu adayları ilçe örgütleri belirlemeli” dedi. Gençtürk, bu seçimin sadece yerel olmadığını ve genel iktidarın da oylanacağını ifade ederek, “Halk, AKP şımarıklığının daha da artmaması için verdiği oyu geri alacak. Türk halkı duyarlı ve yurtseverdir. AKP'ye gerekli dersi verecektir” ifadelerini kullandı.


AKP BALON GİBİ   
CHP'nin Kocaeli'de seçimi kazanacak güçte olduğunu kaydeden Gençtürk, “Şu an şişirilmiş bir AKP var. Kimi kesimler tarafından seçeneksizlik algısı yaratılıyor. Bu yüzden bazı CHP'liler, ‘Çok popüler bir aday bulup seçimi kazanalım' diyor. Buna katılmıyorum. AKP şişirilmiş bir balon partisidir. Öte yandan Karaosmanoğlu ile beni bir tartsınlar, mukayese etsinler. İşte bu seçimde halkımızın mukayese edeceğine inancım tam. Bundan önce Karaosmanoğlu'na değil, iktidara oy verdiler. Bu defa adayları tartacaklar” diye konuştu. 

 

YUVACIK'I SATACAKLAR 
Büyükşehir Belediye Başkan adayını genel başkanın  önereceğine dikkat çeken Gençtürk, “Adaylık noktasında örgütümden destek alacağımı düşünüyorum” dedi. Gençtürk, Kocaeli halkının mutlaka CHP'yi seçmesi gerektiğini söyleyerek, “Kocaeli çok acemice, hoyratça kullanılmış ve yağmalanmış bir kent. Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'nın borçlarını ödedi. Şimdi AKP'liler de Osmanlı gibi borç bıraktı. Mutlaka belediyeyi almalıyız. Çünkü almazsak 2014 yılında Yuvacık Barajı'nı da satacaklar. Sadece bu bile, CHP'yi tercih sebebi. Halkımız sırf bu nedenden dolayı bile kenti AKP'ye teslim etmemeli” diye konuştu.  


YETKİ İSTİYORUM 
Kocaeli'nin çok kötü yönetildiğini söyleyen Gençtürk, “Gebze'de de, İzmit'te de kente giriş çıkış yok. Projelerin tamamı günübirlik. Geleceğe dair bir planlama yok. Bunun nedeni, AKP'li belediyelerin yetkin olmaması. Tüm işi Ankara'ya bırakıyorlar. Bu yetkinsizliğin devam etmemesi için halkın mutlaka ve mutlaka CHP'yi seçmesi gerekiyor. Daha güzel bir kent için, örgütümden ve halkımdan yetki istiyorum. Bizimle beraber kentin 50 yılı planlanacak. Sıra dışı bir belediye başkanı olacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.