AKP Kocaeli’de il başkanı belli oldu

AKP Kocaeli’de il başkanı belli oldu

Abdullah Eryarsoy’un istifa etmesi, 49 kişilik il yönetim kurulunun istifasının alınmasından sonra boş bulunan AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı koltuğuna Gölcük eski Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş atandı.

Abdullah Eryarsoy’un istifa etmesi, 49 kişilik il yönetim kurulunun istifasının alınmasından sonra boş bulunan AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı koltuğuna Gölcük eski Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş atandı. Ellibeş’in atama kararı pazartesi günü gönderileceği bildirildi. 
Yerel seçimde İzmit ilçe belediye başkanlığı seçiminin kaybedilmesi AK Parti Kocaeli İl Teşkilatına pahalıya patladı. AK Parti Genel Merkezi, seçim yenilgisinde sorumlu tuttuğu İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ve 49 kişilik il yönetim kurulu üyelerinin istifasını almıştı. Genel Merkez Yönetimi, yeni il başkanının belirlemek için geçen hafta Kocaeli’ye gelen AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge Koordinatörü Mustafa Köse ve 6 kişilik ekip, ilçe başkanları, belediyle başkanları, büyükşehir belediye meclis üyeleri, il kadın ve il gençlik kolları başkan ve yönetimleriyle istişarede bulunmuş, yapılan istişarede il başkanlığı için Mehmet Ellibeş, Şahin Talus, Sibel Gönül, Halit Çokan, Ali Korkmaz ve Ahmet Berberoğlu isimleri öne çıkmıştı. 
ELLİBEŞ’E GÖREV 
Heyet, yaptığı istişarenin ardından il başkanlığı için öne çıkan 6 isim ile tek tek görüşerek fikirlerini aldı. Yapılan bu görüşmelerin ardından heyet, Ankara’ya geçerek raporunu yönetime sundu. Genel Merkez Yönetimi, olağanüstü süreçte İstanbul seçimine kilitlenmesinden dolayı 6 ismi Ankara’ya davet ederek mülakat yapmadı. Bu süreçte AK Parti Kocaeli Teşkilatı’nda ‘ağabeylik’ yapacak tecrübeli bir isim olan üç dönem Gölcük Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ellibeş’in üzerinde uzlaştı. Teşkilat yönetimi ayrıca telefonla Ellibeş’i arayarak görevin kendisine verildiğini söylediği öğrenildi. Ellibeş’e il başkanlığı görev yazısı pazartesi günü gönderilecek. Ellibeş, onay yazısı kendisine ulaştığında 49 kişilik yönetimini oluşturmak için çalışma başlatacak. Özgür Kocaeli  Gazetesi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.