“AKP işçi sağlığı ve güvenliğini hiçe sayıyor”

“AKP işçi sağlığı ve güvenliğini hiçe sayıyor”

 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan iş kazaları ve işçi ölümlerinin nedenlerinin ortaya çıkarılması amacıyla araştırma önergesi verdi.Araştırma...

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan iş kazaları ve işçi ölümlerinin nedenlerinin ortaya çıkarılması amacıyla araştırma önergesi verdi.

Araştırma önergesinin gerekçesinde “AKP iktidarının yanlış politika ve uygulamaları sonucu işçilerin yaşamı her gün daha da kötüye gitmekte, iktidar partisi işçi sağlığı ve güvenliğini hiçe saymaktadır” diyen Türkkan, son dönemde yaşanan işçi ölümlerinin bunun en büyük kanıtı olduğunu ifade etti. Birçok işçi güvencesiz çalıştırılarak tam anlamıyla sömürülmekte, güvensiz bir şekilde çalıştırılarak telafisi mümkün olmayan kazalara zemin hazırlanmakta, kalıcı hasar yaratan yaralanmalı hatta ölümlü kazalar yaşanmaktadır vurgusunu yapan Türkkan,  İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin son raporunu da örnek gösterdi.

İLK 10 AYDA 1.017 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, araştırma önergesinin gerekçesinde rakamlar da verdi. Türkkan gerekçede “Rapora göre 2013’ün ilk 10 ayında 1.017 işçi hayatını kaybetmiştir. Ocak ayında 84 işçi, Şubat ayında 61 işçi, Mart ayında 74 işçi, Nisan ayında 74 işçi, Mayıs ayında 115 işçi, Haziran ayında 105 işçi, Temmuz ayında 120 işçi, Ağustos ayında 148 işçi, Eylül ayında 127 işçi ve Ekim ayında 7’si kadın, 4'ü çocuk olmak üzere 109 işçi yaşamını yitirmiştir” dedi. 

HAYATLAR BİR BİR SON BULUYOR

 

İşçiler bir maliyet unsuru olarak görülmekte, işçi sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli önlemler alınmadığı için hayatlar bir bir son bulmaktadır diyen MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu nedenle kazaların esas nedenlerinin ortaya çıkarılması, yeterince denetim yapılıp yapılmadığının belirlenmesi ve sorunların çözümlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.