AKP dönemlerinin saldırıları ve trajediler ! (2)

AKP dönemlerinin saldırıları ve trajediler ! (2)

 

 

AKP’nin 2002 yılındaki 3 Kasım seçimlerinden sonra başlayan siyasi hegemonyası, ülkeyi farklı bir çizgiye taşımayı sürdürüyor.

Toplu saldırılar ve trajediler sonrası kaos…

Bu kaos ortamının elbette AKP’nin dışında birden fazla sorumlusu olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ama, bu ülke halkının siyaseten birinci derecede muhatabı AKP hükümetleri ve o gücün üzerinde devletin tepe noktalarına yerleşmiş isimlerdir.

Çünkü, kaos ortamı sürüyor ve bu ortamdan beslenenler de bellidir…

Şimdi, mevcut ortamda yaşanan saldırı ve trajedilere bakmayı sürdürelim…

13 Eylül 2006 PKK’nin Diyarbakır bombalı saldırısı…

Diyarbakır'ın Bağlar beldesinde Koşuyolu Parkı'ndaki patlama sonucu 7'si çocuk 10 kişi öldü.

31 Ekim 2006 sel felaketi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki felakette, 11'i sele kapılan bir minibüste olmak üzere 21 kişi hayatını kaybetti. 

11 Aralık 2006 askeri lojmanda kalorifer kazanı patlaması

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı askeri lojmanlarındaki 5 katlı apartmanda kalorifer kazanının patlaması sonucu meydana gelen çökmede 8 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. 
19 Ocak 2007’de Hrant Dink suikasti…

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Halaskargazi Caddesi’ndeki gazete binasının önünde Ogün Samast tarafından başının arkasına ateş edilerek öldürüldü.

14 Nisan 2007 Aksaray’daki trafik kazası

Aksaray’ın Eskil ilçesi yakınlarında okul gezisine giden bir yolcu otobüsü kamyonla çarpıştı. Çoğu ilköğretim öğrencisi ve velileri olmak üzere 33 kişi yaşamını yitirdi.

18 Nisan 2007’de Zirve Yayınevi katliamı…

İncil basımı yapan Zirve Yayınevi’nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürüldü.

22 Mayıs 2007 Anafartalar çarşısı bombalı saldırısı

Ankara’da kentin işlek merkezlerinden Ulus’taki Anafartalar Çarşısı önünde canlı bombanın kendini patlatması sonucu 9 kişi öldü, 88 kişi yaralandı.

24 Mayıs 2007 PKK Şırnak saldırısı

PKK'nin şırnak'ın bestler dereler mevkiine yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu 4 uzman çavuş ve 2 er hayatını kaybetti, 10 güvenlik görevlisi yaralandı.
4 Haziran 2007 PKK Pülümür saldırısı

PKK'lilerin Pülümür'deki Kocatepe Jandarma Karakolu'na çaldıkları jiple gelerek el bombası ve silahla saldırması sonucunda 7 asker hayatını kaybetti, 7 asker yaralandı.

27 Temmuz 2008’de Güngören saldırısı…

İstanbul’un Güngören ilçesinde ardı ardına iki bombanın patlatılması sonucu, 5’i çocuk olmak üzere 18 kişi öldü, 154 kişi de yaralandı.

4 Mayıs 2009’da Bilge Köyü katliamı…

Mardin’in Mazıdağı İlçesi’ne bağlı Bilge köyünde ‘töre cinayeti’ olarak duyurulan ve 44 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan katliamdır. Saldırıda altısı çocuk, on altısı kadın toplam kırk dört kişi hayatını kaybetti, on yedi kişi yaralandı.

28 Aralık 2011’de Roboski Katliamı…

Türk Hava Kuvvetleri, Şırnak’ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda 34 yurttaş katledildi. Bir kişi yaralı olarak kurtuldu. Operasyonda hayatını kaybedenlerin, Irak’tan Türkiye’ye mazot ve sigara getirmek için PKK’nin kullandığı iddia edilen bir yol üzerinden geçen yurttaşların oluşturduğu bir kaçakçı kafilesi olduğu anlaşıldı.

9 Ocak 2013’te Sakine Cansız suikasti…

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez ile birlikte Fransa’nın Paris kentindeki Gare du Nord tren istasyonu yakınlarında bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu’nda susturuculu silahla başından vurularak öldürüldü. Cinayeti, MİT’in planladığı iddia edildi.

11 Mayıs 2013’te Reyhanlı saldırısı…

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde 11 Mayıs 2013’te bomba yüklü araçlarla bombalı saldırı düzenlendi. Türkiye’de o güne kadar yaşanmış en büyük bombalı saldırıydı. Meydana gelen çifte patlamada 5’i çocuk 52 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıyı IŞİD’in üstlendiği iddia edildi.

 

(Sürecek)

 

 

Bu yazı toplam 98 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi