AKP Darıca’da gelmeyenlerin kartları masada kaldı!

AKP Darıca’da gelmeyenlerin kartları masada kaldı!

AKP Darıca İlçe Teşkilatı’nın kongresi gelenler kadar gelmeyenleri ile de dikkat çekti. “Parti içi demokrasi” hamlesiyle adaylık açıklayıp Ellibeş’in iknasıyla çekilen Murat Arslan ve destekçisi delegelerin kartları masada kaldı

AKP Darıca İlçe Teşkilatı’nın bir önceki dönem ilçe başkanı Avukat Ufuk Acay başkanlığındaki, genel merkezin “tek aday” dayatması ve ataması ile tek listeli kongresinde önemli detaylar dikkat çekti.

NEREDEYSE SANİYE SÖYLEYECEKTİ

14.33 – 14.38 ARASI

Gerek öğlene doğru gerçekleşen AKP Çayırova İlçe Teşkilatı gerekse öğleden sonra gerçekleşen Darıca İlçe Teşkilatı kongresinde kongre divanına başkanlık eden AKP İl Başkan Yardımcısı Avukat Halit Çokan liste başvurularını almadan önce ısrarla, 5 dakika uyarısı yaptı. Hatta Darıca İlçe kongresinde saatine baktı. “Saat şu anda 14.33” deyip ekledi: “14.38’e kadar listeler verilmedi. Yetinmedi: “14.38’den sonra yapılacak başvurular hiçbir şekilde ve kesinlikle kabul edilmeyecek.”

 

divan-cayirova.jpg

Çokan’ın tek adayla ve seçime sorunsuz gidilen Çayırova’da bu kadar hassas olmazken

divan-015.jpg

 

Darıca’da neredeyse saniye söyleyecek kadar hassas davranması, “Ola ki Murat Arslan sürpriz yapar mı?” şüphesi olarak yorumlandı.

HUKUKÇU GÖZÜYLE…

Konuya dair ismi bizde saklı, aktif siyasette yönetici olarak yer almış ve partisinin bazı kongrelerinde divan başkanlığı yapmış bir hukukçuya danıştık ve sorularımız üzerine şu yanıtları aldık:

“Şayet bir partinin iç tüzüğünde kongrelere tek adayla gidileceğine dair ibare varsa, bu ibare genel hukuku geçer.

Kongrelerde genelde liste için bir saat kadar süre verilir. Sözünü ettiğiniz kongrelerde beşer dakikada dahi olsa süre verildiğine göre demek ki ilgili partinin tüzüğünde, ‘Kongreler tek adayla yapılır’ diye bir madde yok.

Her iki kongrede de ikinci veya ötesi aday çıkması durumunda, divana liste vermesi halinde, ola ki ilgili partili veya partililerin bu girişimi engellenir, liste bir gerekçeyle kabul edilmezse, o partili veya partililerin kongreye yargıya taşıma ve iptaline kadar hakkını arama hakkı var.”

ŞENTÜRK İLERLEYEN SAATLERDE GELDİ AMA..

AKP Darıca İlçe Teşkilatı’nın kongresi öncesi Murat Arslan’ın adaylığının sürdüğü zaman diliminde kimi yayın organları Arslan’ın kişilik hakları ve birey hukukunu hiçe sayarak, “Muzaffer Bıyık’ın adayı…” türü yaklaşımlarda bulunmuştu. Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk’ün de Arslan ekibinde yer aldığı öne sürülmüştü. Kongreye Muzaffer Bıyık’ın gelmeme ihtimali zaten yoktu. Gözler Cüneyt Şentürk’ü de aradı. Şentürk kongre başladıktan bir süre sonra, geldi.

AMA ARSLAN VE ARSLANCILAR GELMEDİ

 

skdsk-(1).jpg

Kongrede Murat Arslan’ı göremeyince, ‘Ola ki kalabalıktan göremedik’ diye telefonun ile arayarak, yanıt vermeyince SMS marifeti ile aradık. Arslan, SMS’e döndü ama, “Kongrede misiniz, değil misiniz. Şayet kongrede iseniz katılımınızı gösteren fotoğraf çok önemli dedik” ama yine somut alamadık. Öte yandan Sancaktepe Sosyal Tesisleri’nin girişinde kurulan delege kartlarının yer aldığı masada çok sayıda kartın yer alması, Arslan’ın yanı sıra çok sayıda destekçisinin de kongreye katılmadığının göstergesi olarak dikkat çekti.

SONRAKİ KONGRELERDE, BİR İHTİMAL!

Arslan’ın adaylık çıkışında, sosyal medyadan yaptığı paylaşımdaki bir tanımla, “Parti içi demokrasi” çağrısı da göz önüne alındığında AKP Genel Merkezi’nin, “Tek aday, atama adaydayatmasını gözden geçirmesine olasılık veriliyor. Bilindiği üzere Arslan’ı adaylıktan kongreye 24 saatten kısa süre kala AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş ikna ederek caydırmıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.