“AKP, bu halkı susturamayacak”

“AKP, bu halkı susturamayacak”

 Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, sendika sekreteri Kubilay Körmez, üyeler Erol Özyavuz ile Cem Uçak sendika binasında basın toplantısı...

 

Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, sendika sekreteri Kubilay Körmez, üyeler Erol Özyavuz ile Cem Uçak sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasında Hatay'da ölen Ahmet Atakan'ı anarak sözlerine başlayan Şener, "AKP'yi ayakta tutan kokuşmuşluk ve ülkenin içine sokulduğu karanlık artık tamamıyla deşifre olmuştur" dedi.

Polis şiddeti nedeniyle daha fazla can kaybından endişe ettiklerini ifade eden Şener, "AKP'nin otoriter küstahlığa dönüşen polis devleti uygulamalarının daha fazla can kaybına neden olacağından endişelenmekteyiz. Suriye'nin işgalinde üs haline gelen Hatay, haklı ve meşru taleplerini ortaya koyanlara karşı en sert müdahalelerin yaşandığı şehir olarak da dikkat çekmektedir" şeklinde konuştu. 

 

CEHENNEME DÖNDÜ

Hatay'daki olaylarla ilgili konuşmasına devam eden Şener, "Bizzat Başbakan'ın verdiği talimatlardan cesaret alan Hatay Valisi, hoşgörünün merkezi olan ilimizi adeta cehenneme çevirmiştir. Hatay halkı, başta vali olmak üzere kontrolsüz şiddet uygulayarak can kayıplarına neden olan yöneticilerin bir an önce görevden alınmasını beklemektedir. Görünen o ki bu valiyle genç fidanların gerçek katillerinin ortaya çıkarılması mümkün değildir" diye konuştu. 

 

AKP SUSTURAMAYACAK 

12 Eylül askeri darbesine de değinen Şener "12 Eylül 1980'deki askeri darbenin ardından 33 yıl geçti. 12 Eylül'ün oluşturduğu korku düzeninin izleri günümüzde mevcut siyasi iktidar döneminde sürdürülmektedir. Darbenin izlerinin silinmesi konusunda sarf edilen sözlerin yerine getirilmediği görülmektedir. Ancak bilinmelidir ki; emperyalizmin diz çöktüremediği, 12 Mart ve 12 Eylül faşizminin susturamadığı bu halkı AKP hiç susturamayacaktır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.