Akdemir: Emeği gözeten üretimden yanayız

Akdemir: Emeği gözeten üretimden yanayız

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi ile Tekno Kauçuk arasındaki TİS ilk teklifler üzerinden işveren 550 TL çıkıp sendika 300 TL’ye inince, 750’de uzlaşıldı. Akdemir, “Emeği gözeten üretimden yanayız” dedi

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi ile Tekno Kauçuk arasında 2020-2022 yıllarını kapsayan yeni dönem toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşıya greve çıkılacağı günün sabahı 06.00 sularında varıldı. Masaya sendika yüzde 26’ya denk gelen 1050 TL tutarındaki maaş zam artış talebi ile oturdu. Buna karşın işverenin teklifi 200 TL olmuştu.

SOSYAL DESTEKLERDE YÜZDE 26’LIK ARTIŞ

Tıkanan görüşmeler sonrası Petrol-İş Gebze, 24 Eylül 2020 (bugün) günü greve çıkılacağını ilan etmişti. Son toplantıda sendika ilk talebini aşağı, işveren ise yukarı çekmeyi sürdürdü ve taraflar orta yol olarak 750 TL’de uzlaştı. Sosyal denge ve desteklerdeki artış ise yüzde 26 oranında gerçekleşti.

Tekno Kauçuk; Gebze OSB ve TAYSAD OSB’deki iki fabrikasında 252 sendikalı işçiyle üretimi sürdürüyor. İki yıl süreli yenilenen TİS anlaşması gereği işçiler

İlk altı aylık dilimde  yüzde 19.8 oranına denk gelen artışla maaşlarına 750 TL zam aldı.

İkinci altı aylık dilim için enflasyon + yüzde 1; üç ve dördüncü altı aylık dilimler içinse enflasyon + yüzde 2 oranında zam alacaklar.

AKDEMİR YENİ HABER’E SICAĞI SICAĞINA KONUŞTU

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir tarafların anlaşmasından çok kısa bir süre sonra gazetemize yaptığı kısa değerlendirmede şunları kaydetti: “19 saati aşkın süren yorucu bir toplantıdan çıktık. İmzaladığımız sözleşme Tekno Kauçuk üyesi tüm emekçilerimize, işverene ve sendikamıza hayırlı olsun. Sendika olarak genel başkanımız Süleyman Akyüz’ün de sıklıkla ifade ettiği gibi grevi amaç değil araç olarak görüyoruz.

EMEĞİN HAKKINI VEREN ÜRETİM

Tercihimiz her zaman üretim ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olmuştur ama bunu yaparken emekçinin de hak ettiğini alması için varız. Bu bakımdan üretimin sürüyor olmasından ötürü de mutluyuz. Sözleşmemiz tüm taraflara tekraren olmak üzere ülkemize de hayırlı olsun.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.