Akdemir, Değişen Türkiye'de Demokrasi’yi anlatacak

Akdemir, Değişen Türkiye'de Demokrasi’yi anlatacak

 CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Akdemir Almanya’nın Osburg kentinde ‘Değişen...

 

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Akdemir Almanya’nın Osburg kentinde ‘Değişen Türkiye'de Demokrasi’ adlı panele katılacak.

 

 

Prof.Dr. Ali Akdemir yaptığı açıklamada düzenlenecek olan panele katılarak Avrupa’daki ve Türkiye’deki demokrasinin işleyişini görme fırsatı olacağını ifade etti. Akdemir, “AKP’li olmayan kamu görevlileri, profesörler, siyasiler, soruşturmalar ve davalarla tehdit edilmektedirler. Özetle, uygarlığın ekonomi, demokrasi ve kültür olmak üzere 3 önemli boyutu vardır. Türkiye de ekonomi ve altyapı adına anlamlı şeyler yapılıyor ancak, demokrasi ve kültürel gelişmelerden feragat edilerek bunlar yapılmaktadır. Demokratik özgürlüğün, entelektüel birikimin ve zenginliğin olmadığı bir ülkede ekonomik zenginliğin bir anlamı yoktur. Kaldı ki ekonomik zenginlik de tartışmalıdır.2014 yerel yönetim seçimleri ve 2015 genel seçimleri Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi ve kültür değerleri için son fırsat gibi görünüyor. Rotasından çıkan demokrasimizin çağdaş rotasına yeniden sokulması için CHP'nin 2014 yerel ve 2015 genel seçimlerini kazanması zorunluluk gibi gözükmektedir” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.