Akboğa çekildi. HDP çekildi. İyi ki çekildi

Akboğa çekildi. HDP çekildi. İyi ki çekildi

27 Eylül sabahı 82 HDP’linin gözaltına alınması HDP Gebze İlçe Örgütü tarafından meydanda kınanacaktı. Kaymakamlık bir günlük yasak ilan etti. Polis agresifti. HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Selim Akboğa çekildi. HDP çekildi…

hdp-19.jpg

 

Gebze dün akşam saatlerinde endişeyi, tasayı yaşadı. Kabusu yaşamadı. 27 Eylül sabahı 82 HDP’li ismin gözaltına alınması ülke genelinde olduğu gibi Gebze’de de, HDP Gebze İlçe Örgütü tarafından 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlenecek basın açıklaması ile protesto edilecekti.

BİR GÜNLÜK YASAK  

Gebze Kaymakamlığı’nın bir gün süreli, 28 Eylül tarihli, “Her tür eylem yürüyüş vesaire yasaktır” kararı gerekçesiyle polisin üstelik alışagelmişin dışında hayli agresif tavırlarla müdahale ettiği vakada olası bir polis yurttaş kapışmasının direğinden dönüldü.

AKBOĞA YÜRÜDÜ PARTİLİSİ YÜRÜDÜ

HDP İl Başkanvekili Mehmet Selim Akboğa bir taraftan karar ve uygulamaya sözlü tepki gösterip diğer taraftan HDP Gebze İlçe Örgütü’ne doğru yürümeye başlayınca partililerde peşinden yürüdü. Bu esnada bazı HDP’liler ve basın açıklamasına destek veren EMEP’liler ile polis arasında küçük sözlü tartışmalar geçti.

TAM SAHA BASKI

Polis baskısı gerek yürüyüş gerekse parti binasına girişte ve çıkışta da sürdü. Grubun üçerli sayılarla yürümesi, arada mesafe olması, partiye girerken ve çıkarken de yine kalabalık gruplar halinde olmadan hareket etmesine yönelik psikolojik baskı uygulandı.

MEYDANDAN PARTİYE

HDP Gebze İlçe Örgütü’nün basın açıklaması kent meydanından parti binasına taşındı. HDP Gebze İlçe Başkanvekili Meryem Uslu tarafından okunan basın açıklaması öncesi meydandaki tavırlarıyla partililerini yumuşatan ve olası olayların önüne geçen Akboğa şunları kaydetti:

ÖZEL DURUMUMUZ VARSA SÖYLEYİN

“Gebze Kaymakamlığı’nın aldığı bir gün süreli yasaklama kararı ile açıklamamızı meydanda gerçekleştiremedik. Böylesi bir uygulama Kocaeli hariç Türkiye’nin hiçbir ilinde yok. Özel bir durumumuz varsa açık söyleyin. HDP’nin mücadelesi demokratik, hukuki, adil bir barış ve demokrasi mücadelesidir. Duruşumuz gereği kavga edecek değiliz.”

GEZERKEN GBT GİRERKEN GBT

 

hdp-9.jpg

HDP Parti Meclis Üyesi Çiçek Arık demokratik hakları olan bir tepkinin önüne geçildiğine dikkat çekerek, “Rejim varlığını kendi kolluk güçlerini kullanarak korumaya çalışıyor, baskıda bulunuyor. İki kişi yürürsen GBT.. HDP’ye girerken GBT” dedi. Basın açıklaması gerekçelerini tekrarlayan Arık ayrıca özetle tüm baskılara karşın demokratik mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

 

hdp-19-003.jpg

EMEP Gebze İlçe Örgütü yönetim kurulu üyesi Yusuf Akar da, “HDP halktır, halk susturulamaz” diyerek basın açıklamasına müdahaleyi kınadı. (Haber Merkezi)

 

hdp-16-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.