Akbaş’tan 30 Ağustos Mesajı

Akbaş’tan 30 Ağustos Mesajı

  Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, büyük zaferin 91. Yıldönümü olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler...

 

 

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, büyük zaferin 91. Yıldönümü olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında 26 Ağustos’ da başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sona eren Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk Milletinin, yıllar yılı süren esaret zincirini parçalayıp, bağımsızlığına ne denli düşkün bir millet olduğunu  tüm dünyaya bir kez daha  ispat ettiğini belirtti. Büyük Türk Milletinin her türlü imkânsızlıklara karşın savaş meydanlarında yüreğindeki iman ve vatan sevgisi ile özgürlüğü bayraklaştırdığını vurgulayan Akbaş mesajında daha sonra şu değerlendirmelerde bulundu; “Tarih sahnesine adını altın harflerle yazdıran Türk Milleti’nin Ağustos ayı zaferlerle dolu bir aydır. 1071’de Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu’ya giren Türk Milleti, yine bir Ağustos ayında kendisine emperyalist güçler tarafından  giydirilmeye çalışılan esaret gömleğini yırtıp, tüm dünyaya bağımsızlık dersi vermiştir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk etrafında tek bir ses ve  tek bir  yürek olmayı başarabilen Türk Milletinin elde ettiği 30 Ağustos Zaferi, bu asil milletin bağımsızlığını tüm dünyaya yeniden ilan ettiği bir zafer günü olarak biline gelmiş ve bu zafer dünyada bağımsızlık mücadelesi veren birçok ülkeye güç vermiştir. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en kalbi dileklerimle tebrik ediyor, bu büyük zaferi bizlere kazandıran ecdadımızı ve bu vatan uğrunda şahadet mertebesine yükselen şehitlerimizi bu vesileyle de bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.