Akaryakıta dev zam yolda

Akaryakıta dev zam yolda

Brent petrol, dolar kurundaki dalgalanmalar ve ÖTV zammı Türkiye iç piyasasında akaryakıt fiyatlarına doğrudan etki yapıyor. Yeni yılın ilk haftasında ÖTV'ye gelecek olan zam motorin ve benzin fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Peki akaryakıt fiyatlarına kaç TL zam gelecek? Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak?

Milyonlarca araç kullanıcısına kötü haber geldi! 3 Ocak 2024 itibarıyla ÖTV'ye gelecek olan zam akaryakıt fiyatlarına direkt olacak yansıyacak. Son gelen vergi zammı ile birlikte akaryakıt fiyatları ne kadar olacak? Benzin ve Motorine kaç TL zam gelecek? Ocak itibarıyla benzin ve motorine minimum 2 lira 75 kuruş ÖTV zammı yapılması öngörülüyor. Peki zamlı akaryakıt fiyatları ne kadar olacak?

AKARYAKIT FİYATLARINA KAÇ TL ZAM GELECEK?

Akaryakıt fiyatlarına zam mı geliyor? Benzin ve motorin fiyatlarında son durum ne? Yeni yıla sayılı günler kala akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı göründü. 3 Ocak'tan itibaren benzin ve motorine minimum 2 lira 75 kuruş ÖTV zammı yapılması bekleniyor. Zammın gerçekleşmesi durumunda benzin 38 lirayı, motorin ise 40 lirayı aşacak.

28 ARALIK GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

28 Aralık Perşembe günü itibarıyla benzinin litresi İstanbul'da 34 lira 51 kuruşa, Ankara'da 35 lira 18 kuruşa, İzmir'de 35 lira 37 kuruşa satılıyor. Motorinin litresi ise İstanbul'da 37 lira 15 kuruşa, Ankara'da 37 lira 78 kuruşa, İzmir'de 38 lira 3 kuruşa satılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.