Akaryakıt kuyruğu

Akaryakıt kuyruğu

Akaryakıt fiyatlarına gelen son zamlar öncesi Gebze, Darıca ve Çayırova’da bulunan akaryakıt istasyonlarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası dolar/TL kuru ve petrol fiyatlarının artması, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. EPGİS açıklamasına göre, litre başına benzine 1 lira 61 kuruş, motorine 1 lira 51 kuruş zam geldi. Zam, pompa fiyatlarına yansıdı. Zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 15,14 TL’den 16,75 TL’ye, Ankara’da 15,24 TL’den 16,85 TL’ye, İzmir’de 15,26 TL’den 16,87 TL’ye yükseldi. Motorinin litre fiyatı da yaklaşık olarak İstanbul’da 15,46 TL’den 16,97 TL’ye, İzmir ve Ankara’da ise 15,57 TL’den 17,08 TL’ye yükseldi. Son gelen zamla birlikte benzine bir yılda yüzde 132, yılbaşından bu yana yüzde 36 oranında zam gelmiş oldu. Yapılan son zam öncesi araç sürücüleri akaryakıt istasyonlarına giderek zamsız tarifeden yararlanmak istedi.

“KUYRUĞUN UCU GÖZÜKMÜYOR”

Akaryakıt fiyatlarına gelen son zamlar öncesi Gebze, Darıca ve Çayırova’da bulunan akaryakıt istasyonlarında uzun araç kuyrukları oluştu. Yaşanan araç kuyruğuna tepki gösteren CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, “Gördüğünüz gibi 2022 yılının ilk aylarında ülkemizde yaşanan ekonomik krizin faturası halktan çıkarılıyor. Yakıt istasyonunda bulunan fiyatlar motorin 15.48, benzin 15,15, LGP gazi 9 TL olmak üzere. Bu nasıl bir ülkedir ki akaryakıta 2 ay içerisinde yüzde yüze yakın bir zam geldi. 300 TL’ye dolan araç depoları şuan 600 TL’ye doluyor. Hiçbir ülkede böyle bir zulüm yoktur. AKP hükümeti insanları kandırarak ekonomik oyunlarla ülkenin batağı girdiğini göstermiyor. En yakın zamanda erken seçim istiyoruz. Benzinliklerde kuyruğun ucu gözükmüyor” dedi.

Haber Merkezi

 

kuyruk-2.jpg

kuyruk.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.