Akar’dan çağrı: “Bu sorunu çözelim”

Akar’dan çağrı: “Bu sorunu çözelim”

  CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar İletişim Fakültesi mezunlarının sorunlarını meclis de gündeme getirmeye devam ediyor. Akar daha önce İletişim...

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar İletişim Fakültesi mezunlarının sorunlarını meclis de gündeme getirmeye devam ediyor. Akar daha önce İletişim Fakültesi mezunlarının işsizlik sorunun çözülmesi için kanun teklifi vererek medya okuryazarlığı dersinin zorunlu olmasını ve bu dersin iletişim fakültesi mezunları tarafından verilmesini istemişti.

Konuyu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a soru önergesi vererek tekrar gündeme getiren Akar önergesinde 2012 yılında Arınç’ın bir toplantıda yapmış olduğu konuşmayı hatırlatarak o günden bu yana sorunun çözümü için neler yapıldığı sordu. Akar Başbakan Yardımcısı Arınç’ın Bursa’daki konuşmasında “Kamuya ait basın ve yayın organları ile bu sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını, Özel sektörün ise iletişim fakültesi mezunlarına sıcak bakmadığı, onlar için karlılık esas çok daha ucuza çalıştırabilecekleri kişileri tercih ediyorlar’’ sözlerine atıfta bulunarak Sizin bu konuda ki sözlerinizden anlaşıldığı üzere tarafınızdan da kabul edildiği ortada olan iletişim fakültesi mezunlarının istihdam sorununun çözümüne ilişkin bu konunun en başındaki isim ve Başbakan Yardımcısı olarak nasıl bir çözüm düşünmektesiniz?” dedi.

 

 

KANUN TEKLİFİ MECLİSE GELSİN

 

Akar TRT Genel Müdürünün de TRT’de istihdamın iletişim fakültesi mezunları ile karşılanacağı sözlerine ilişkin bugün itibariyle o sözler ne kadar yerine getirilmiştir dedi.

 

Akar geçtiğimiz hafta vermiş olduğu Kanun teklifine de değinerek İletişim Fakültesi mezunlarının istihdam sorununu ortadan kaldırabilecek ayrıca halkı da bilinçlendirecek olan Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu ders olarak okutulması ve iletişim fakültesi mezunlarının bu dersi vermesi yönündeki Kanun Teklifimi desteklemeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda ilgili Bakanlarla görüşerek Kanun Teklifinin meclis gündemine alınması yönünde bir girişiminiz olacak mıdır? Diyerek Teklife destek istedi. Şimdi Arınç’ın soru önergesine vereceği cevap İletişim Fakültesi mezunları tarafından merakla beklenirken, Akar da bir açıklama yaparak, “Bu konuda samimiyseler bu kanun teklifi gündeme getirilerek yasalaştırılır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.