Akar YHT için taahhüt aldı

Akar YHT için taahhüt aldı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 1 Haziran’dan itibaren İzmit’te yeniden YHT’nin hizmet de olacağının Genel Müdürlükçe bildirildiğini söyledi.

28 Mayıs’ta tekrar hizmete giren YHT’nin İzmit de durmaması haklı tepkilere neden olurken konuya ilişkin TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 1 Haziran’dan itibaren İzmit’te yeniden YHT’nin hizmet de olacağının Genel Müdürlükçe bildirildiğini söyledi.

Tüm dünyayı etkileyen corona virüs tedbirleri kapsamında 28 Mart'ta durdurulan Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri 2 ay sonra tekrar hizmete girdi.

28 Mayıs’da tekrar hizmete giren YHT’nin İzmit de durmaması haklı tepkilere neden olurken konuya ilişkin TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar açıklama yaptı.

GELECEK HAFTA TEKRAR HİZMET DE

Akar, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşme de kendisine Pandemi kapsamında 28 Mayıs-1 Haziran arasında YHT seferlerinde sadece seyahat izni olan yolcuların bulunduğu 1 Haziran’dan itibaren ise tekrar İzmit’de YHT’nin hizmet de olacağının Genel Müdürlükçe bildirildiğini söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Kocaeli’nin sadece YHT değil Bölgesel Tren seferlerinde de üvey evlat muamelesi gördüğünün altını çizerek bu konuda birçok defa Ankara’da görüşmeler yaptığını ancak bugüne kadar AKP Milletvekillerin bu kentlinin sorunları için hiçbir çaba göstermesinin düşündürücü olduğunu söyledi.

BU UYGULAMALAR KABUL EDİLEMEZ

TCDD tarafından yapılan açıklamaların ve uygulamaların hem Ankara’da hem kent de takipçisi olacağını belirten Akar, bu kent 83 Milyonluk ülkenin lokomotifi, 12 verip 1 alan bir kent ancak hak ettiği yatırımları görmüyor. Havaalanı işini beceremediler ancak; AKP’den önce işleyen Demiryollarını da heba ettiler. Daha önce günde 30 Bin vatandaşın yararlandığı Adapazarı- Haydarpaşa seferlerini bugün sadece kartpostallarda bir hatıra olarak görebiliyoruz. Bizler bu konuda çaba harcayıp bu hattın tekrar işlerlik kazanması için mücadele ederken şimdi YHT’nin İzmit’de durmaması kabul edilemez. Bugün yaptığımız görüşmeler de 1 Haziran sonrası YHT’nin tekrar İzmit de hizmet vereceği bildirildi. Ancak sadece bu konunun değil Bölgesel hattın da takipçisi olmaya devam edeceğiz.

İKTİDAR VEKİLLERİ NEDEN SUSUYOR

Corona sürecinde AKP Milletvekillerinin açıklamalarına da atıfta bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, salgın sürecinde Kocaeli’nin 7 AKP Milletvekilinin CHP ile ilgili gereksiz çıkışlar ve açıklamalar yaptığını gördük. Bugün kendilerinden YHT konusunda açıklama ve bir girişim göremiyoruz. Sizin işiniz CHP’ye çamur atmak değil bu kente hizmet etmek ancak; konu kentin sorunları olunca dut yemiş bülbül oluyorsunuz, diyerek AKP Milletvekillerini göreve davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.