AKAR: Vali, sıkıyorsa POSCO'yu kapatsın

AKAR: Vali, sıkıyorsa POSCO'yu kapatsın

 Kent gündemini değerlendirmek üzere CHP'li yöneticilerle partisinin İl Başkanlığı Binası'nda bir araya gelen Milletvekili Haydar Akar, POSCO'dan...

 

Kent gündemini değerlendirmek üzere CHP'li yöneticilerle partisinin İl Başkanlığı Binası'nda bir araya gelen Milletvekili Haydar Akar, POSCO'dan yağan kömür tozuyla ilgili olarak, “Vali sıkıyorsa POSCO'yu kapasın” dedi.

Akar Vali ve büyük şehir belediyesine yüklendi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, partinin İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özer,  İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ahmet Hilmi Elmas, il yöneticileri Kaan Diler ve Mustafa Kahraman da Akar'a eşlik etti. Kent gündemiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında POSCO'dan CHP'nin ön seçimine, Cengiz Topel'den Park Otomat sorununa değinen Akar, Vali Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediyesi'ne yüklendi. 


“ZARAR VERENİ KAPATACAĞIM” DEMİŞTİ
Alikahya'da bulunan POSCO'nun bacalarından çevreye saçılan ve demir tozu olduğu iddia edilen toz parçalarının çevreye ve insanlara büyük zarar verdiğini söyleyen CHP'li Milletvekili Haydar Akar, kentin önde gelen isimlerinin POSCO'ya ilk olarak karşı olduklarını, ancak düzenlenen Kore gezisinden sonra fikirlerinin değiştiğine değindi.  Vali Ercan Topaca'ya da göndermede bulunan Akar, Vali Topaca'nın daha önceden çevreye zarar veren bir fabrika tespit ettiği takdirde kapatacağını söylediğini gündeme getirerek, “Vali Topaca Çayırova ve Dilovası bölgelerinde çevreye zarar veren fabrikalar tespit edersem kapatacağım demişti. Biz POSCO'nun zararlarını tespit ettik. Sıkıyorsa gitsin POSCO'yu kapatsın” dedi.


ÖN SEÇİMDEN ÇIKAN DEĞİŞMEZ
Gerçekleştirdikleri ön seçimin Türkiye'ye örnek olduğunu da belirten Akar,  “Türkiye'de böyle bir ön seçimi gerçekleştiren tek kent biziz. Genel Merkez'de Kocaeli'den ve ön seçim yapılan ilçelerden övgüyle bahsediyorlar. Bu süreçte emeği geçen il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza ve partimizin çok değerli üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan Akar ön seçimden birinci çıkan adayların kesinlikle aday olarak atanacağının altını çizerek, “Ön seçimden birinci çıkan tüm adaylarımızı atanacaktır. Kent kamuoyunda böyle bir tedirginlik var. Ama kimsenin bundan şüphesi olmasın. 3 Kasım'da yapılacak Parti Meclisi toplantısından sonra adaylıklar resmileşecektir” diye konuştu.


YANLIŞ ANLAŞILDIM
Gebze'deki ön seçimi 16 veya 17 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceklerini de sözlerine ekleyen Haydar Akar, Kandıra'da ise aday adaylarının tam olarak belirlenmesinden sonra ön seçime gideceklerini belirtti. Akar ayrıca, ön seçim sürecinde üyelere yolladığı mektubun yanlış anlaşıldığını belirterek, “ Kamuoyu, sadece İzmit'i dikkate alarak bu mektubu yorumladı. Bu yüzden mektubum yanlış algılandı. O mektupta üye iradesi kimi seçtiyse, o bizim adayımızdır da yazıyor. Bakın Gölcük'te Turan Dumlu çıktı, Körfez'de Reşat Başar çıktı. Ben bu yenilikten bahsediyorum” dedi.

 

UÇAKLAR YOLCUSUZLUKTAN UÇAMIYOR
Sık sık kamuoyunda tartışmalara neden olan, bir açılıp bir kapanan Cengiz Topel Havaalanı'yla ilgili olarak da konuşan Haydar Akar, “Cengiz Topel Havaalanı açılmadan önce eksiklikler olduğundan bahsetmiştim. Kasım ayında 3 uçuşu hava muhalefeti nedeniyle iptal ettiklerini açıkladılar. Ama ben meteorolojiden araştırdım, uçuçların iptal olduğu tarihlerde hava muhalefeti yoktu. O uçaklar yolcuları olmadığı için uçmadı” şeklinde konuştu. Cengiz Topel Havaalanı'nda gerçekten projeleri bilen insanların çalışması gerektiğini de sözlerine ekleyen Akar, “Orada akıllı adamlara ihtiyaç var, şovmenlere değil” dedi.

 

SOKAKLAR MAFYALARDAN KURTULMALI
Geçtiğimiz günlerde İzmit kent merkezinde yaşanan otopark sorunuyla alakalı olarakBüyükşehir Belediyesi'ne dilekçe yazdığını belirten Akar, “İstanbul ve Ankara'da sokaklarda otoparkların paralı olması sebebiyle davalar açıldı ve bu davaları açan vatandaşlar kazandı. Yargı otoparklarla ilgili olarak yapılan ihaleleri iptal etti. Kocaeli'de de bu ihaleler iptal olmalı. Sokaklar mafyaların değil, vatandaşların olmalı” dedi. Haydar Akar yazdığı dilekçeyle ilgili olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde 60 gün içerisinde yanıt beklediğini de aktardı.   

 


HERKES ADAY OLABİLİR
Tahsin Tarhan'ın Büyükşehir Belediyesi'ne adaylık sürecine de değinen Akar, “Herkes CHP'den gelip adaylığını koyabilirr. Tahsin Tarhan ismi de Büyükşehir'de geçebilir. Çok kıymetli aday adaylarımız var. Herkes aday olabilir. Bu bizim zenginliğimizdir” diye konuştu. Kocaeli'nin kaderine terkedilmiş bir görüntü çizdiğini de belirten Akar, “Kocaeli tam anlamıyla kaderine terk edilmiş bir kent. Biz bu kaderi halkımızın da desteğiyle 30 Mart'ta değiştireceğiz ve Kocaeli'nin tüm ilçelerine sosyal demokrat bayrağımızı dikeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.