Akalın 28 Ağustos’ta görevinden istifa edecek

Akalın 28 Ağustos’ta görevinden istifa edecek

 CHP’den İzmit belediye Başkan Aday Adaylığı için aslında ilk karar veren, çok yakın çevrisiyle sınırlı kalsa da, bu konudaki niyetini ilk ifade...

 

CHP’den İzmit belediye Başkan Aday Adaylığı için aslında ilk karar veren, çok yakın çevrisiyle sınırlı kalsa da, bu konudaki niyetini ilk ifade eden kişi Değirmendere Belediyesi eski Başkanı Ertuğrul Akalın’dır.

 

Akalın, bir yılı aşkın süre önce bu dönem İzmit’te aday adayı olmayı kafasına koymuştu. Ancak Ertuğrul Akalın, Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı Yeniköy’deki Teknopark’ta yönetici olarak çalışıyor. Bu işe, bu işten aldığı maaşa ihtiyacı var. KOÜ Rektörlüğü’nün de üniversitede görevli personelin aktif siyaset içinde yer almasına sıcak bakmadığı biliniyor. Bu nedenle, Ertuğrul Akalın, yasal zorunluluk olmasa da, etik açıdan aday adaylığı başvurusunu yapmadan önce, Teknopark’taki görevinden istifa etmesi gerektiğini düşünüyor. Ertuğrul Akalın, bu yüzden aday adaylığı için resmi başvurusunu bir türlü yapamadı. Hep öteledi. Şimdi kafasında son tarihi belirlemiş. 28 Ağustos günü KOÜ rektörlüğüne istifa dilekçesini verecek. Muhtemelen aynı gün veya ertesi gün de CHP İzmit İlçe Merkezine giderek aday adaylığı başvurusunu yapacak. CHP içinde Ertuğrul Akalın’ın İzmit adaylığını destekleyen önemli bir kitle ulunduğunu da belirtmek lazım.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.