Akademisyenlere TÜSEB Desteği

Akademisyenlere TÜSEB Desteği

GTÜ Akademisyenleri Pınar Pir ve Tunahan Çakır TÜSEB'in Biyoinformatik Alanında Desteklenecek Bilim İnsanları Listesinde yer aldı.

TÜSEB'in (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) ülkemizin sağlık ekosisteminin gelişimine önemli katkılar sağlayacak olan proje desteklerine biyoinformatik ve yapay zeka alanlarındaki projeleri de eklendi. Bu kapsamda Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)  Biyomühendislik Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tunahan Çakır ve Biyomühendislik Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Pınar Pir, ilgili alandaki projelerinden dolayı desteklenecek bilim insanları listesinde yer aldılar.

GTÜ’den yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Desteklemesine karar verilen Sistem Biyolojisi ve Biyoinformatik Stratejik Ar-Ge Projelerinde, yakın zamanda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın talimatı doğrultusunda TÜSEB çatısı altında kurulan Türkiye Sağlık Veri Araştırmaları ve Yapay Zeka Uygulamaları Enstitüsü'nün vizyonuna uygun biçimde makine öğrenmesi ve derin öğrenme gibi yeni nesil yapay zeka ve veri bilimi teknolojileri geliştirilecek ve uygulanacak.

20 FARKLI ÜNİVERSİTEDEN TOPLAM 30 ARAŞTIRMA GRUBU

Yapılan açıklamada, 20 farklı üniversiteden toplam 30 araştırma grubunun projelerinin desteklenmesine karar verildiği belirtildi. Bu projeler aracılığı ile farklı biyolojik seviyelerden yeni nesil teknolojiler ile üretilen yüksek boyutlu biyolojik verilerin sistem biyolojisi ve biyoinformatik yaklaşımları ile analiz edileceği vurgulandı. TÜSEB'in söz konusu projelerinde hastalıkların tanı, takip ve tedavisine yönelik çok daha hızlı, düşük maliyetli ve daha etkin stratejilerin geliştirilmesi hedefleniyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.