Akademi ve Sanayi Temel Bilimler Festivali’nde Buluştu

Akademi ve Sanayi Temel Bilimler Festivali’nde Buluştu

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ); bilimsel çalışmalar hakkında üniversite ve ilgili sektörlerde farkındalık oluşturmak ayrıca yeni iş birlikleri için ortam hazırlamak amacıyla düzenlenen ‘Temel Bilimler Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Festival kapsamında, Fakültede yürütülen akademik çalışmalar poster sunumları ile paylaşılırken, sektör temsilcileri ise bir yandan davetli konuşmacı olarak bilgi ve deneyimlerini aktarırken bir yandan da açtıkları stantlar ile çalışmalarını ve projelerini sergilediler.

Temel Bilimler Fakültesi ailesinin tüm paydaşlarının katılımıyla hazırlanan etkinliğe; GTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Damla Arısan, Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altundaş başta olmak üzere Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile öğrencileri ve sektörün önde gelen temsilcileri katılım gösterdiler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Ramazan Altundaş gerçekleştirdi.

Üniversite ve ilgili sektörler arasında farkındalık oluşturmayı, yeni iş birlikleri için ortam hazırlamayı ve çok disiplinli araştırma için bir karşılaşma zemini oluşturmayı amaçlayan etkinliğin düzenleme kurulu; Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Prof. Dr. Ramazan Altundaş, Prof. Dr. Oğul Esen, Prof. Dr. Fevzi Necati Ecevit, Prof. Dr. Serap Beşli, Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi, Doç. Dr. Serkan Büyükköse ve Şermin Keleşoğlu'ndan oluşuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.