Akademi Liseler gençlerin uğrak yeri oldu

Akademi Liseler gençlerin uğrak yeri oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akdemi Liseleri gençlerin uğrak yeri oldu.

Gençlik Buluşmalarının birincisi 17 Ocak Cuma günü Akademi Lise Yazarlık Atölyesi’ne başvuran öğrenciler ve söyleşiye davetli çok sayıda öğrenci ile birlikte Kartepe Nurettin Topçu Akademi Lise Kütüphanesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Buluşmada öğrencilerin olaylara bakışı dikkate alınırken aynı zamanda şehrin imkânlarının gelişmesi, üretimin sağlık ekseninde arttırılması, geleceğin teknolojisini üretirken izlenecek yollar konuşuldu. Buluşmada Başkan Büyükakın birikimlerini öğrencilerle paylaştı. Bununla birlikte gençler de kendi fikirlerini paylaşma imkânı buldular.

2020-yilinda-akademi-liseler-genclerin-ugrak-yeri-oldu-(1).png

 

CANLI YAYINLAR

Sosyal medyadan gerçekleştirilen canlı yayınlara psikoloji, edebiyat ve sinema gibi dallarda uzman konuklar katıldı. Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ile 'Güçlü Aile Bağışıklığı' ile başlayan canlı yayınlar Yazar Serdar Tuncer'in katılımıyla ‘Kalbine Dön’ , Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın katılımıyla ‘Ruh Sağlığımız ve İnanç Psikolojisi’ , senarist ve yönetmen Osman Nail Doğan ile ‘Tutunamayanlar’ ve Gazeteci Yazar İsmail Kılıçarslan ile “Birtakım Cinslikler” konuları işlendi.

Yayınlar özellikle gençler tarafından takip edilirken sosyal medya üzerinden gerçekleşen programlara yoğun ilgi oldu. Canlı yayınlar akşam saatlerinde yapılırken gençler yayınları takip ederek konuklara sorular da yöneltebildi. Canlı yayınları yaklaşık 215 bin kişi izledi.

AKADEMİ LİSE PERSONEL HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

2020 eğitim -öğretim yılının ilk yarısının ardından Akademi Liselerin sonraki döneme dair beklenti ve hedeflerini belirlemek üzere üç günlük hizmet içi eğitimi yapıldı. Konularında uzman eğitmenlerin katılımıyla üç günlük eğitim Gebze Kılavuz Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hizmet içi eğitimine ilk gün Uzm. Psk. Feyzullah Gürdaş ve Yazar Dursun Çiçek katılırken, ikinci gün ise eğitmenlerimize Prof. Dr. Nurullah Genç ile Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan seminer vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.