AK Partili kadın vekillerden, Lütfü Türkkan'a tepki!

AK Partili kadın vekillerden, Lütfü Türkkan'a tepki!

AK Partili kadın milletvekilleri, şehit ağabeyine küfreden İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

AK Partili kadın milletvekilleri, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, şehit ağabeyine küfreden İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi. Basın toplantısında konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Böyle bir gündemle milletimizin huzurunda çıkmış olmaktan büyük bir üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Milletin ihtiyaçları ve talepleri üzerinde konuşmalı ve tartışılmalı ve çözüm üretmek gerekiyor. Ne yazık ki böyle alçak ve menfur bir saldırı hakkında sizlerle üzülerek basın açıklaması yapmak zorunda kalıyoruz" dedi.

 

“İLK VUKUATI DEĞİL”

Katırcıoğlu, Lütfü Türkkan'ın ilk vukuatı olmadığını belirterek, "Kocaeli'nde kaçak çiftliğinde bulunan 29 binanın yıkımı sırasında, sizler gibi haber yapmak için görev başında bulunan bir gazeteci arkadaşımızı akrabalarının da içinde olduğu kişilerce dövülmesine ve hastanelik edilmesine, dronu ve kamerasının kırılmasına hep birlikte şahit olmuştuk. Diğeri ise hukuki sürecin başladığı Ziraat Bankası'ndan çektiği ve ödemediği 36 milyon dolarlık kredi ile gündeme gelmişti kendileri. Bir diğeri ise Genel Kurulu izlemeye gelen bir şehit babasına kıyafeti sebebiyle 'burada ne işi var' diyerek adeta kovan bir tweet atmasına ve sonra silmesine şahit olmuştuk" dedi.

 

“KADINLARA HAKARET ETMİŞTİR”

Bingöl'de yaşanan olayı hatırlatan Katırcıoğlu, "Bingöl'de partisini ve genel başkanını eleştiren bir şehit ağabeyine el ense çekerek herkesin duyabileceği şekilde bacısına sinkaflı küfür etmesine üzülerek, utanarak şahit olduk. Bu davranış ne insanlığa sığar ne milletvekilliğine sığar ne de milliyetçilik ilkesine sığar. 'Milliyetçiyiz' diyen bu zat, şehitlik makamının ne anlama geldiğinden bi haber dir. Milliyetçilik kisvesine bürünmüş olan bu zat yalnızca şehitlerimize hakaret etmemiş ayrıca kadınlara hakaret etmiş, hem sözel şiddette bulunmuş, hem de daha kötüsü sözel cinsel şiddette bulunmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.