AK Parti’de taktik de değişiyor

AK Parti’de taktik de değişiyor

Kocaeli’de 13 belediye başkanından 12’sini yeniden aday göstermeyen AKP taktik de değiştiriyor. MÜSİAD Gebze’nin kongresinde konuşan Milletvekili Katırcıoğlu, “Birlikte Belediyecilik” kapsamında projelerin karar aşamasına halkı da katacaklarını söyledi

radiye-kapak.jpgradiye-ic.jpg

31 Mart yerel seçimleri öncesi ilimizdeki 12 ilçeden 11’inde ve Kocaeli Büyükşehir’de aday değişikliğine giden AKP’de değişim, adaylar ile sınırlı kalmadı. MÜSİAD Gebze Şubesi’nin önceki akşam Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 20’nci olağan kongresine katılan AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu yeni dönemin yerel yönetim anlayışına dair önemli ipuçları verdi. “Birlikte Belediyecilik” diye tanımladığı modelde özetle, karar aşamasına halkı da katılacağını söyledi. Katırcıoğlu dün akşamki konuşmasının yerel yönetimlere ilişkin bölümünde özetle şunları kaydetti:

DAHA ÇEVRECİ…

“Cumhurbaşkanlığının ilk yerel seçimine her insana ayırımsız ulaşacak projelerle hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın, 1994’te İstanbul Büyükşehir’deki belediyeciliği AK Parti belediyeciliği ile birlikte aslında dünyaya örnek olacak bir belediyecilik anlayış ve icraatını beraberinde getirdi. Ama bundan sonra birlikte belediyecilik dediğimiz yani her bir insanımızın kararda beraber olacağı, fikirlerin alınacağı, daha çevreci, kültür ve sanatın, eğitimin olacağı daha sanatsal ve kültür ağırlıklı şehirlerin imar edileceği bir belediyecilik modelini baz alacağız.

DAHA İNSANCA YAŞANACAK ŞEHİRLER

Geride kalan 16 yıl boyunca acil ihtiyaçları vardı şehirlerimizin. Alt ve üst yapı ihtiyaçlarını büyük ölçüde tamamladık. Bazı eksikler, yanlışlar da olabiliyor. Ama bunları ikinci faz olarak tanımlayabileceğimiz Hükümet sisteminde çok daha farklı bir şekilde, şehirlerde yaşayan insanlarımızla birlikte imar edeceğiz. Bu da çok önemli. Yeni bir dönemde yeni Türkiye ile birlikte daha insanca yaşayabileceğimiz şehirlere ihtiyacımız olacak. Her insan en iyisini hak ediyor. Milletimiz çok daha iyisini hak ediyor.

İNSANLAR HALA GÜVENİYOR, İNANIYOR

Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı. Siyasi vaatlerle değil somut örneklerle, insanların hayallerini çalmadan, yaptıklarımızı göstererek yapacaklarımız için yetki istiyoruz. Sahadayız. İnsanlar bizlere hala çok güveniyor, inanıyor. Kocaeli’de 13 belediyeyi de sizin de destekleriniizle kazanacağımıza inanıyorum. Çünkü biz  tarihimizden, medeniyetimizden, inancımızdan beslenerek yolumuzda yürüyor ve ülkemizi de o şekilde yönetiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.