AK Parti'de mülakat tarihleri belli oldu

AK Parti'de mülakat tarihleri belli oldu

AK Parti’de milletvekili adaylarının belirlenmesi için 25 Mart’a yapılan temayül yoklamasının ardından aday adayları için mülakat tarihi de belli oldu.

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28’inci Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için AK Parti’de milletvekili adaylarının belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. 22 Mart’a sona eren aday adaylığı başvuru sürecinin ardından 25 Mart’a temayül yoklamasını yapan AK Parti, aday adayları mülakatlarına da başladı. Önceki gün AK Parti Genel Merkezinde başlayan mülakatta Kocaeli’nin aday adayları için de mülakat tarihi belli oldu. Kocaeli’nin aday adayları 31 Mart Cuma ve 1 Nisan Cumartesi günü mülakata alınacak.

141 KİŞİ MÜLAKATA GİRECEK
AK Parti’de aday adaylarının temayül yoklamasının tamamlanmasıyla birlikte başlayan mülakatların da hafta sonu itibariyle tamamlanması planlanıyor. Kocaeli’den aday adaylığı başvurusu yapan 151 aday adayından mevcut milletvekilleri ve Kocaeli’yi ikinci sıradan yazan 10 kişi dışında 141 kişinin tamamının mülakata alınması planlanıyor. Mülakat tarihinin belirlenmesi ile birlikte aday adayları Ankara’ya davet edilmeye başlandı. Kocaeli’de aday adayı sayısının fazla olması mülakatın iki güne yayılmasına neden oldu.

ÖMER İLERİ KOMİSYON BAŞKANI
Mülakat tarihi belirlenmeden önce AK Parti Genel Merkezinde mülakatı yapacak komisyonlar belirlendi. Kocaeli’nin içinde bulunduğu Batı Karadeniz illerinin aday adaylarını mülakata, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri’nin başkanlığındaki komisyon alacak.  AK Parti MKYK üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu, Mehmet Nil Hıdır, Kadın Kolları MYK üyesi Pınar Doğan Aksoy, Gençlik Kolları MYK üyesi Enes Karakaş’ın da yer aldığı komisyon iki gün boyunca Kocaeli’nin tüm aday adayları ile görüşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.