AK Parti şikayetçi oldu

AK Parti şikayetçi oldu

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve çok sayıda partili, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden ifadeleri nedeniyle tutuklanan Mehmet Avcı'dan şikayetçi oldu.

Ellibeş, belediye başkanları, ilçe başkanları ve teşkilat yöneticileri ile partililer, Kocaeli Adliyesi önünde toplanarak açıklamalarda bulundu.
Mehmet Ellibeş, yaptığı açıklamada, Mehmet Avcı'nın toplumda derin infial ve öfke oluşturan paylaşımında AK Parti ve partililere ağza alınmayacak ağır hakaretlerle saldırdığını söyledi.
BU SÖZLERİ TOLERE EDİLEMEZ, HOŞ GÖRÜLEMEZ
Ellibeş, şüphelinin söz konusu paylaşımını yaparken kin ve öfke dolu bir dil kullandığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"AK Partililerin şahıslarına, ailelerine, kızlarına ve çoluk çocuklarına dil uzatmış, uygunsuz ve yakışıksız benzetme ve yakıştırmalarda bulunmuştur. Şüphelinin paylaştığı bu sözler parti camiamızda çok büyük bir tepki ve öfke oluşturmuştur. Demokratik bir ülkede özgür düşünce ve serbest tartışma esastır ancak hakaret ve sövgüye mahal yoktur. Hele hele topyekun bir kitleyi hedef alan saldırılar çok tehlikelidir. Demokratik barış ortamını zedeler, toplumsal istikrarı yok eder. Bu nedenle şüpheli Mehmet Avcı'nın sözleri, AK Parti camiasını ve liderini hedef alsa da bu sözler toplumu kin ve nefrete sürükleyen, bölücülük yaratan sözlerdir. Bu nedenle bu sözleri tolere edilemez, hoş görülemez."
"HAKARET ACZİYETTİR"
"Yine belirtmek gerekir ki; hakaret acziyettir, fikir fukaralığıdır ve aynı zamanda suçtur." diyen Ellibeş, "Bu nedenle şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada açılacak davaya şikayetçi olarak katılmak amacıyla AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş olarak ben, başkan yardımcılarım, yönetim kurulu arkadaşlarım, ilçe başkanlarım ve yönetimleri olarak başsavcılığa başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Kamu adına başsavcılık adına başlatılan soruşturmaya bizler de takipçi olarak katılıyoruz." ifadelerini kullandı. A.A

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.