Ailesi, “Tecrübeni  halka aktar” dedi

Ailesi, “Tecrübeni halka aktar” dedi

1991’de Dilovası Belediyesi’ne işçi olarak giren, şeflik birim sorumluluğu gibi görevler üstlenen Orhan Çarıkçı, AKP’den Dilovası Belediye Başkan aday adayı oldu. Çarıkçı, “Önce aileme danıştım. Tecrübemi halka aktarmak için adayım” dedi. Çarıkçı’ya hemşeri desteği en üst düzeyden, KEDFE Başkanı Tekin Dursun ile geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yerel seçimlere yönelik olarak belediye başkan aday adaylarının müracaatlarının alınmaya başlaması ile birlikte hareketlilik başladı. Dilovası İlçe Teşkilatı’nda da aday adayları bir bir başvurularını yapmaya başlarken o başvurulardan biri de belediyenin içinden geldi. 1991’de Dilovası Belediyesi’ne işçi olarak giren, şeflik birim sorumluluğu gibi görevler üstlenen Orhan Çarıkçı, AKP’den Dilovası Belediye Başkan aday adayı oldu. Çarıkçı, “Tecrübemi halka aktarmak için adayım” dedi

YILDIRIM: TECRÜBELİ BİR ARKADAŞIMIZ

carikci-102.jpg

AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım toplantının açılışında yaptığı konuşmada Orhan Çarıkçı’nın 30 yılı aşkın süreli belediyeciliğinin ve dernek başkanlıklarının tecrübesiyle yola koyulduğunu, uzun yıllardır da teşkilatlarına üye olduğunu kaydetti. Orhan Çarıkçı’nın kardeşi Zafer Çarıkçı’nın da ilçe yönetiminde aktif görev aldığını belirten Yıldırım, “Orhan Çarıkçı’nın belediye başkan adaylığı müracaatında engel bir durum görülmemiştir” diyerek başarılar diledi.

GENİŞ AİLESİ DE KATILDI

carikci-103.jpg

Orhan Çarıkçı’nın İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve Gençlik Kolları Başkanı Ömer Erdoğan ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki basın açıklamasına

Dilovası Belediyesi eski Başkanı Halit Yaşar, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu – KEDFE Başkanı Tekin Dursun, Dilovası Yöre Dernekleri Federasyonu ve Bingöllüler Derneği Başkanı Ercan Güneş, Kocaeli Ağrılılar Federasyonu Başkanı Ömer Yıldırım ile birlikte belediye meclis üyeleri, muhtarlar, partililer katıldı.

carikci-104.jpg

Çarıkçı’yı aktif siyasette çok önemli bir adım attığı günde çekirdek ailesi ve geniş ailesi de yalnız bırakmadı.

TEŞEKKÜR ETTİ

carikci-105.jpg

Açıklamaya katılan tüm konuklara, aday adayı arkadaşlarına ve partili abilerine, büyüklerine, dostlarına ve sevgili ailesine bu önemli gününde yanında oldukları için çok teşekkür ederek sözlerine başlayan Orhan Çarıkçı özgeçmişine dair bilgilendirme ile devam etti.

TEMEL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ

carikci-106.jpg

34 yıllık çalışma hayatında belediyecilik tecrübesi edinmenin yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinde ilçenin temel sorunlarının çözümü konusunda sorumluluk aldığını kaydetti. Göreve talip olmaktaki gayesinin edindiği belediyecilik ve sivil toplum tecrübesini halka hizmet olarak aktarmak ve parti bayrağını üst seviyelere taşımak diye tanımlayan Çarıkçı ayrıca özetle şunları kaydetti:

İSTİŞARELERLE KARARA VARDI

carikci-107.jpg

“Aday adaylığı kararımı aileme, sivil toplum örgütlerine ve değerli büyüklerimle yaptığım istişareler neticesinde aldım. Kuruluşundan bu yana mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti’den Dilovası Belediye Başkan aday adayı olarak başvurumu yapmış bulunmaktayım. 2024 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimlerin ülkemize, partimize ve Dilovası’na hayırlar getirmesini diliyorum.”




Projelerimi Dilovalılar belirleyecek

Belediye başkan aday adaylığını gazetemize de özel bir demeçle değerlendiren Orhan Çarıkçı, amacının genç nesillere daha yaşanabilir bir Dilovası bırakmak olduğunu kaydetti. İcraatta ilçenin sadece bugününü değil yarınlarına da göz önünde tutacağını söyledi.

REFERANSI, TECRÜBESİ

carikci-108.jpg

Gerek belediyecilik yılları gerekse sivil toplum örgütçülüğünde edindiği deneyimlerin aday gösterilip belediye başkanı seçilmesi durumunda hizmetlerine yansıyacağına inandığını kaydeden Çarıkçı, “Tecrübelerim ilçemizin daha da kalkınmasına fayda sağlayacaktır” dedi.

DAHA ADİL BİR

HİZMET DAĞILIMI

carikci-110.jpg

Aday gösterilmesi halinde hayata geçireceği projelerin halktan besleneceğini ve halkın önerileri doğrultusunda programında yer alacağını kaydeden Çarıkçı ayrıca iktisat eğitiminin de önemli bir avantaj olduğunu dile getirdi. Çarıkçı, “Bu konuda aldığım eğitim, kaynakların vatandaşa hizmet olarak dağılımını daha adil bir hale getirecektir. Büyükşehir ile beraber projeler üreterek, Büyükşehir’in direktifleri doğrultusunda daha düzenli bir ilçeyi hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.



Belediyede işçilikten başladı

Şeflik yaptı. Başkanlığı istiyor

1973 yılında Erzurum’un Tekman İlçesi’nde, Nazile – Abdulgani Çarıkçı çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi.

İlk ve ortaokulu Dilovası’nda, liseyi Gebze Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu.

Dilovası Belediyesi’ne 1991’de işçi olarak başladı. Emlak şefliği ve satın alma sorumluluğu yaptıktan sonra halen işletme birim sorumlusu olarak çalışıyor.

Dilovası’nda bir dönem çevre hareketlerine damgasını vuran Ekoloji ve Sağlık Derneği – EKOSDER ile birlikte Dilovası Erzurumlular Derneği başkanlıkları yaptı.

carikci-109.jpg

Derya Çarıkçı’nın 30 yıllık hayat arkadaşı. Çift tahsilini yurtdışında sürdüren Oğuzcan ve Yiğitcan ile Gazel olmak üzere ikisi erkek, üç çocuk anne babası.

carikci-10.jpgcarikci-11.jpgcarikci-20.jpgcarikci-16.jpgcarikci-7.jpgcarikci-5.jpgcarikci-4.jpgcarikci-145.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.