Aile içi eğitim semineri

Aile içi eğitim semineri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan, “Aile içi eğitim” konusunda bilgiler aktardı.

Konuk yazar ailelere, öğrencilere, eğitimcilere ve yöneticilere bilinç, farkındalık, değişim ve dönüşüm perspektifinden seslenerek aile içerisinde çocuk eğitiminin önemi ve nasıl olması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.
 
ÇOCUK YETİŞTİRMEDE YAPILAN HATALAR
Çocuk yetiştirmede yapılan hatalara değinen Aslanhan; “Bizi asıl çocuk yetiştirmede kandırdılar. Çocuğunuzla arkadaş gibi olun dediler. Meğer millete atılan en büyük kazık buymuş. Kızınız veya oğlunuzla arkadaş olmaya kalkarsanız, anne baba saygınlığınızı kaybedersiniz” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLARINIZA HAYIR DEYİN”
Hayır demenin çocuğun özgüvenine zarar vermediğini belirten Aslanhan; “Bana her istediğimi vermeyen hayat çocuğuma mı verecek. Bugün Türkiye’de anne ve babalar çocuklarına tapıyor. Çocuk anne babasını parmağında oynatıyor. Benim çocuklarımı sevme kriterlerim var. Biz dayaklı bir eğitim sisteminde büyüdük. Peki hangimiz özgüvenimizi kaybettik” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.