Aile hekiminden duygusal veda!

Aile hekiminden duygusal veda!

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerinin oldukça arttığı bir dönemde, Kocaeli’de bir aile hekiminin, hastalarına tayini nedeniyle veda ettiği video büyük beğeni topladı.

Doktor Teoman Çağlayan’ın  vedasına,  hastalarının yorumları’da oldukça duygusal oldu.

Kocaeli Körfez ve Kartepe İlçelerinde yaklaşık olarak 15 yıl görev yapan Aile Hekimi  Teoman Çağlayan,  24 yıl sonra   memleketi olan Antalya’nın Manavgat İlçesine tayinini istedi.  Daha sonra    sosyal medyada çektiği bir videoyu paylaşarak hastaları ile  vedalaştı. Çağlayan’ın duygusal vedası,  büyük beğeni topladı.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

1991  yılında  Ege Tıp Fakültesini kazanarak  memleketi Manvgat’tan ayrılan ve  mezun olduktan hemen sonra tayini çıkan Yozgat ilinde 10 yıl görev yapan  Dr. Teoman Çağlayan, yaklaşık 14 yıl önce  Kocaeli Körfez İlçesinde bulunan Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yaptı.  12 buçuk yıl önce ise  aile hekimi olarak Kartepe İlçesine atandı. Hastaları ile adeta aile olan,  örnek davranışları ile büyük takdir gören  Çağlayan, yıllar sonra  memleketi Manavgat’a tayinini istedi. Memleketine dönmek  için  hazırlıklara başlayan Çağlayan, duygusal bir video hazırlayarak sosyal medya hesabından yayınladı.  Duygusal video kısa sürede büyük ilgi  gördü. Ayrılırken bile hastalarının sağlığı için   uyarılarda bulunan Çağlayan’ın yapmış  olduğu bu hareketi vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

ARTIK   DÖNME ZAMANI GELDİ

Memleketine dönecek olmanın sevincini yaşarken,   aileden biri gibi gördüğü  hastalarından ayrılacak olmanın  üzüntüsünü de yaşayan Çağlayan, videosunda şu ifadeleri kullandı. “Merhabalar, bu bir vedalaşma, 1991 yılı Eylül ayında  Ege Tıp Fakültesini kazanmam ile Antalya’dan  ayrıldım. 2022  yılı  Eylül ayında nasip olursa  tayinimin çıkması ile tekrar Manvgat’a geri dönmüş oluyorum. Söyle bir hatırlayacak olursam, Ege Üniversitesi  Tıp Fakültesi sonrası, 10 yıl  Yozgat’ta görev yaptım. Çok sevdiğim bir yerdi. Hala  görüştüğüm çok samimi  dostlarım var. Daha sonra Körfez Devlet Hastanesi’nde  2 buçuk yıl  görev yaptım. Daha sonra  aile hekimi olarak   Kartepe’de 12 yıla yakın bir süredir birlikteyiz. Öncelikle hepinize  çok teşekkür ederim. bu süre boyunca yüzde 99 oranında  iyi bir süreç yaşadık.  Düğünlerimiz, ölümlerimiz , çocuklarımızın sünneti  oldu. İyi ve kötü günlerimiz oldu. Hayatı iyi kötü günlerle yaşadık beraber. Ama tabi benimde artık  aileme, memlekete dönmemin, anne , baba ve kardeşleri ile akrabalarım ile   vakit geçirmemin zamanı geldi.”

HASTALARINA UYARIDA BULUNDU

 Ayrılırken bile hastalarının sağlığını ve kendisinden sonra gelecek  meslektaşını düşünen  Çağlayan, “Sizlerden birkaç şey isteyeceğim. Birincisive en önemlisi hakkınızı helal etmenizdir. İsteyerek olmasada, istemeden hakkınıza girmişimdir. Yaşlı gelmiştir. Sizin önünüzden girmiştir. Ben ses çıkarmayıp işimi yapmışımdır. Ateşli bebek gelmiştir. Hemen içeri alıvermişimdir. Bu tür şeyler olduysa bana hakkınızı helal edin. Benden yana hakkım helal olsun. İkincisi lütfen kanser tarama zamanlarınızı atlamayın ve mutlaka yaptırın.  Bunun için Arzu hanım yardım edecektir.  Her zaman hatırlattım. Şimdi de hatırlatmak istedim.  Son olarak  bırakılabilir risk faktürlerini bırakın. Birincisi sigara,  ikincisi alkol, üçüncüsü yağlı , şekerli ve ağır gıdaları lütfen bırakın. Elimizden gelenleri yapıp onlardan kurtaralım. Ben facebook ve telefonlarınızı silmiyorum.  Bazen olur, ne zaman sıkıntı yaşarsanız. Başınız ne zaman dara düşerse arayın.  Acil olarak  film sonucu  veya ilaç sormanız gerektiğinde  çekinmeden arayın. Yine aynı şekilde yardımcı olmaya devam edeceğim.  Allah Rızası için Telefonum açık. Dostluğumuz  aynen devam edecek. Son olarak gelen doktor arkadaşımıza yardımcı olun.   İş yükü çok fazla,  gelen arkadaşı  bunaltmayın  ona yardımcı olun. Her zaman yine beraberiz. Kendinize çok iyi bakın . Allaha Emanet olun” dedi. 

Haber: Abbas ÇAKAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.