Ahmet için toplandılar

Ahmet için toplandılar

 atay'ın Antakya ilçesinde ODTÜ protestolarına destek vermek amacıyla dün gece gerçekleşen eylemlerde polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet...

 

atay'ın Antakya ilçesinde ODTÜ protestolarına destek vermek amacıyla dün gece gerçekleşen eylemlerde polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu Ahmet Atakan hayatını kaybetti. Tüm Türkiye'de Ahmet Atakan için eylem çağrısı yapılırken, İzmitliler de Cumhuriyet Parkı'na akın etti. Yaklaşık 500 kişinin bir araya geldiği  eylemde ''İsyan Devrim Özgürlük, Hepimiz Ahmet'iz Hepimiz Ali'yiz, AKP'nin Polisi Ahmet'in Katili'', Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları atılıyor.  Polis ekipleri eylemin başlamasıyla birlikte Yeni Cuma Camii, Yürüyüş Yolu, AKP Binası ve çevrelerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

HEDEF AKP

Grup parkta bir süre kaldıktan sonra sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Acısu'dan inerek Yürüyüş Yolu'na çıkan gruba katılımlar oldu. Sloganlar atarak AKP binası istikametinde yürüyüşlerini sürdüren gruba polis ekipleri olası bir taşkınlığı önlemek için eşlik etti. Kalabalık grup polisin bütün önlemlerine rağmen AKP İl Binası önünü kadar geldi. AKP önünde toplanan her yaştan ve kesimden vatandaşın bulunduğu grup ''Hepimiz Ahmet'iz, Hepimiz Ali'yiz' diye sloganlar attı. Polis ekipleri AKP binası önünde sıkı güvenlik önlemleri aldı. Bir grup olayları görüntülemeye çalışan gazetecilere sözlü tacizde bulundu. 'Gidin buradan. Çekmeyin yandaş medya' diye gazetecilere sözlü saldırıda bulunan kişilerle gazeteciler arasında kısa bir tartışma çıktı. Araya giren vatandaşlar olay büyümeden tarafları yatıştırdı. Grup AKP önündeki bekleyişini bitirerek Cumhuriyet Parkı'na döndü. Grup bir süre daha parkta eylemini sürdürdükten sonra olaysız bi şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.