Ahlak önemli çünkü talep ederler

Ahlak önemli çünkü talep ederler

KOGACE eski Başkanı Barbaros Tantan mesleğimizdeki çürümede meslek içi eğitimlerin eksikliğine de dikkat çekip o eksiği gidermeye çalıştı: “Ahlak önemli, çünkü her haber kaynağının ve okurun bunu sizden talep etme hakkı var.”

Mesleğe başlangıçta öğretilen ve daha sonra meslekiçi eğitim seminerlerinde aldığımız bilgiler,  objektif habercilik, haber kaynaklarıyla düzeyli ve sürekli ilişkiler kurma ve hiçbir haber kaynağı ile akçeli ilişkiye girmemeyi öğretti. 

 

Objektiflik önemli, çünkü yaptığınız bir haber dolayısıyla kimseyi mağdur etmemelisiniz.

 

Özgürlük önemli, çünkü bağımlılık yapacağınız haberin toplumsal düzeyde etkisini azaltır.

 

Ahlak önemli, çünkü her haber kaynağının ve okurun bunu sizden talep etme hakkı var.

 

Habercilik farklı, yorumculuk farklı. Habercilikte objektif olmak, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluklar Bildirgesi’ne sadık kalıp görevi sürdürmek gerekiyor.

 

Yorumculuk daha özgür bir alan açıyor. Çünkü yazdıklarıniz sizin düşünceleriniz ve de sizi bağlar.”

 

Emekli gazeteci.. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı.. Türkiye Komünist Partisi Kocaeli İl eski Başkanı Barbaros Tantan ile bugün 12 Eylül askeri darbesinin getirdiği yozluğun ve ahlaki erozyonun basın ayağını sorguladık…

 

MESLEKİ YOZLUĞUN SEBEPLERİNDEN BİRİ

 

KOGACE başkanlığı döneminde en önem verdiği konulardan biri belki de en önemlisi meslek içi eğitim seminerleriydi. Kaldı ki, şu gerçekliği de kabul etmeli ki Gebze’de başlayıp daha sonra merkez ilçe İzmit’e de ne yazık ki yerleşen mesleki yozlaşmanın temel sebeplerinden biri. O eksikliği bir nebze olsun gidermek için Tantan ile söyleşiye hemen meslek içi eğitimi andıran söylemleri ile başlamış olduk.

 

TABİ Kİ KİTAP PASTASI…

 

 

Gazetemiz köşe yazarı ve değerli meslek büyüğümüz Barbaros Tantan’ı bugün dizimizde ağırlarken gerek görüşme yeri gerekse fotoğraf çekiminin bir bölümü için Elif Asalkan’ın eşi Hayri Tolga Asalkan işlettiği Kitap Pastası’nda karar kıldık..

 

HEMŞERİCİLİK KOMÜNİSTE YAKIŞMAZ…

 

Bu arada şunu belirtmekte fayda var ki diziyi hazırlayanın, konuk olanın ve Kitap Pastası’nın patroniçesinin aynı ilin; hele ki hatip ile patroniçenin aynı ilçenin yurttaşları olmasının bu tercihle uzaktan yakından ilgisi yok. Çünkü aslını ve memleketini asla inkar etmemekle birlikte insan ilişkilerini alt kimlikler üzerinden kurmak komüniste, sosyaliste yakışmaz. O kalıba sığmaz..

 

MESLEĞİN ALAYLISI: Sapanca 1959 doğumlu. 1970’den beri kesintisiz olarak İzmit'te oturuyor. Lise mezunu. Evli ve 1 çocuk babası. Gazeteciliğe 1983 sonunda alaylı biçimde günlük eski Barış Gazetesi’nde, ‘Sanat günlüğü’ adlı köşesiyle başladı. Ardından uzun bir dönemi Anadolu Ajansı'nda olmak üzere yerel ve yaygın medya organlarında 2014 yılı sonuna kadar çeşitli görevler üstlendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.