Ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı

Ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı

Derince’de, 19 yıl önce işlenen faili meçhul cinayet geçtiğimiz yıl Aralık ayında çözüldü. Askerden dağıtım iznine geldiğinde darp edilip boğularak öldürülen Kasım Aydın isimli kişinin, kendi arkadaşları tarafından öldürüldüğü ve yağmalandığı ortaya çıktı

Derince Yenikent Mesire alanında 2001 yılında işlenen korkunç cinayette, askerden dağıtım iznine gelen Kasım Aydın, darp edilip boğularak öldürüldükten sonra başı ezilmiş bir halde bulunmuştu. Tüm araştırmalara rağmen Aydın'ın neden ve kim ya da kimler tarafından öldürüldüğü tespit edilemeyerek dosya faili meçhul olarak kalmıştı. Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun talimatıyla faili meçhullere odaklandı. Kasım Aydın cinayetini mercek altına alan ekipler, elde ettikleri yeni deliller doğrultusunda, olayla ilgili 2 şüpheliye ulaştı. 2001 yılında askere giden ve 10 günlük dağıtım izni için Kocaeli'ne geldiğinde feci şekilde darp edilip başı ezildikten sonra boğularak öldürülen Aydın'ın öldürülmesi olayına karıştığı belirlenen ve ismi açıklanmayan bir kişinin başka suçtan cezaevinde tutuklu bulunduğu diğer zanlının ise İstanbul'da olduğu tespit edildi.

 

ARKADAŞLARI ÖLDÜRMÜŞ!

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da düzenlediği operasyon ile Hidayet İlkme (48) yakalayarak Kocaeli'ne getirdi. İşlemleri tamamlanan zanlı sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklandı. . Cezaevinde bulunan diğer zanlı Tamer Korkmaz’ın ise ifadesi alınarak, ismi dosyaya dâhile edilip yargılanmalarına başlandı. 

 

HER İKİ SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Zaman aşımına 6 ay kala çözülen cinayet ile ilgili Kocaeli 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, Bir önceki duruşmada Cumhuriyet Savcısı müptelasını verdi.  Sanıkların birlikte hareket ederek Kasım Aydın'ın başına demirle vurup yaraladıktan sonra boğarak öldürdüklerinin sabit olduğuna kanaat getiren Cumhuriyet savcısı her iki sanık hakkında da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebinde bulundu.  Davanın bugün görülen duruşmasında ise sanıklar hakkında mahkeme kararını açıkladı.  Mahkeme heyeti Hidayet İlkme ve Tamer Korkmaz’a birlikte hareket ederek kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.