Ağaç Eğitim’den 70 “deniz  yıldızı”na 15 bin TL burs

Ağaç Eğitim’den 70 “deniz yıldızı”na 15 bin TL burs

Merkezini Bodrum’dan Gebze’ye taşıyan Ağaç Eğitim Vakfı’nda Genel Başkan Dr.Mehmet Ülker yerel basınla buluştu. Eğitime desteği bildik “Deniz yıldızı” hikayesi ile betimledi. Vakıf bu dönem 70 üniversiteliye 10 ay boyunca, 1500 TL tutarında burs verecek

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde 2012 yılında merhum Mustafa Fikret Ağaç tarafından kurulan, 10 Temmuz 2023 itibariyle genel merkezini Gebze’ye taşıyan Ağaç Eğitim Vakfı’nda Genel Başkan Dr.Mehmet Ülker, Gebze yerel basını ile buluştu. Gebze’de Ar Tavuk (1972) firmasının da kurucusu olan sanayici iş insanı Ülker vakfın kuruluşundan bugüne dar gelirli üniversite öğrencilerine burs desteğini özetle, “Eğitimde devlete, kamuya, bireylere düşen sorumluluklar var. Biz vakıf olarak bize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Çölleşen Türkiye’de bir çoban ateşi oluşturmak. Çok bilinen hikayede, Deniz kıyısındaki deniz yıldızlarını denize geri atıp suya kavuşturan insan gibi. Birini dahi kurtarıp o ‘suya’ kavuşturmak çok önemli” dedi.

GELİNİ DE EŞLİK ETTİ

Gebzeli basın mensuplarını vakfın kendi mülkü olan Gebze Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin karşısındaki; Osman Yılmaz Mahallesi, 626 Sokak, No: 2/2 adresindeki yerinde kahvaltı ikramıyla ağırlayan Başkan Ülker’e Ağaç Eğitim Vakfı Genel Sekreteri, önceki dönemlerde Gebze Kandıralılar Derneği başkanlığı da yapan Sedat Durmuş, Genel Sekreter Durmuş’un kızı Vakıf Müdürü Gizem Eroğlu ve Başkan Ülker’in gelini, vakıf üyesi Burcu Ülker eşlik etti.

GEBZE’DE YARIM ASIRLIK DEĞİŞİMİN TANIĞI

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi (1951) mezunu olan Dr.Mehmet Ülker, 1970’li yıllara kadar Türkiye’nin önemli altyapı projelerinde emeği olduğunu söyledi. 1972’de Gebze’de Ar Tavuk firmasını kurarak sektör değiştiren Ülker; o yıllarda 10 bin nüfusa sahip Gebze’de 50 yılı aşkın zaman dilimindeki değişimin de tanıklarından. Merhum Mustafa Fikret Ağaç ve arkadaşları ile birlikte üniversite öğrencilerine burs marifetiyle eğitime destek çalışmalarında kendi vakıflarını kurmanın daha uygun geleceğini kanaat edindiklerini belirtti. Mustafa Fikret Ağaç’ın Bodrum’da ikamet etmesinden ötürü, Bodrum’u tercih ettiklerini söyledi.

DÖRT İLÇEDE ZİYARET PROGRAMI

Vakfın Gebze’ye taşınmasının Gebzeli öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Ülker toplantıya katılan gazetecilerin önerilerini de dinledi. Bu bağlamda Gebze ile birlikte Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda kaymakamlık başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret edeceklerini dile getirdi. Vakfa bağışların gönüllülük temelinde olduğunu kaydeden Ülker, Gebze yerel basınından beklentilerini ise, vakfın daha geniş kesimler tarafından tanınıp bilinmesine destek diyerek izah etti.

EN DOĞRU HEDEF İÇİN

ÇYDD dahil olmak üzere eğitime destek veren sivil toplum örgütleri ile de diyalogda olduklarını kaydeden Ülker sözlerine ilaveten, “Burs desteğinde sınırlı imkanlarımızla en doğru hedefi tutturmaya çalışıyoruz” dedi.

70 ÖĞRENCİYE AYDA 1500 TL

Yeni eğitim öğretim dönemine yönelik kayıt kabullerine 01 Ağustos tarihi itibariyle başladı. Vakıf 2023-2024 Akademik Yılı’nda da 70 üniversite öğrencisine burs verecek. Geçen dönem 10 ay boyunca 700 TL burs desteği sağlayan vakıf bu dönemde yine 70 üniversite öğrencisine, 10 ay boyunca, aylık bin 500 TL burs desteğinde bulunacak. Başvuru için;

http://agacegitimvakfi.org.tr

İLETİŞİM VE BAĞIŞ

Osman Yılmaz Mahallesi 626 Sokak No: 2/2 Gebze – KOCAELİ

Tel: 0262- 641 15 32

Faks: 0262 – 641 15 40

Akbank – Gebze Şubesi

TL İBAN: TR33 0004 6002 4388 8000 3693 82

Haber merkezi

masada.jpg

-Soldan sağa- Başkan Ülker’in gelini Burcu Ülker, Genel Sekreter Sedat Durmuş, Başkan Dr.Murat Ülker ve Gizem Eroğlu

anlatti.jpg

Dr.Murat Ülker

kahvalti.jpg

Ağaç Eğitim Vakfı Dr.Murat Ülker basın mensuplarına önce kahvaltı ikramında bulunup ardından hem sorularını yanıtladı, hem önerilerini dinledi, hem de basından beklentilerini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.