Afyon’da, altın değerinde istihdam oluşturuldu

Afyon’da, altın değerinde istihdam oluşturuldu

2020 Haziran ayında vali olarak atandığı Afyonkarahisar’da, birçok başarılı projeye imza atan Gökmen Çiçek, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Derneğini Afyon’da misafir etti.

Kocaeli  Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cemal Kaplan ile  dernek üyelerini, en iyi şekilde ağırlayan  Çiçek, bölgede yapılan gezilerede bizzat eşlik ederek,  çok önemli bilgiler aktardı.

ALTIN DEĞERİNDE İSTİHDAM OLUŞTURDUK

Bölgede  hayata geçirilen projeler ve çalışmalar hakkında bilgi vermeye devam eden  Vali Çiçek, “Frig Vadisi Ayazini Kırsal Turizm Köyü projesi ile 4200 metrekare alanda ,800 metrekaresi kapalı alan olarak hizmet verecek güzel bir Karşılama Merkezi kuruldu. Merkezde ürün satış noktası, kafe, fırın, servis, mini tiyatro, otopark, tuvalet ile dinlenme ve seyir terasları yapıldı. Ayazini’de yer alan 62 tescilli tarihi yapının bulunduğu iki sokakta da restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Restore edilen evlerin butik otel, gastronomi merkezi, yöresel ürün satış noktaları ve butik müze ve benzeri alanlarda kullanılması için çalışmalar sürüyor. Bu güzel köyümüzü, turizmin kalbinin attığı yer haline getirmek istiyoruz. Ayazini’de şu anda 89 kişi sigortalı olarak çalışıyor. 2 tane otel bitmek üzere. Bunlarla birlikte yılsonunda 500 kişi istihdam edilecek. Geçen hafta 5 bin araç giriş yaptı. Burada altın değerinde bir istihdam oluşturduk” dedi.

KAPLAN’DAN TEŞEKKÜR

Yapılan geziler sonunda Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan,  Vali Çiçek’e muhteşem ev sahipliği ve  gösterdiği samimiyetten dolayı teşekkür ederken,  Çiçek, tüm Kocaelilere selamlarını ileterek, tatil planlarında  bu eşsiz güzellikleri görmeleri adına Afyona da yer vermelerini istedi. 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.