Afgan öğrencilerden Özbek pilavı ziyafeti

Afgan öğrencilerden Özbek pilavı ziyafeti

  Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Afgan öğrenciler, final sınavları öncesi bir araya geldi. Kocaeli İnsani Yardım Derneği’nde (KİYAD)...

 

 

Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Afgan öğrenciler, final sınavları öncesi bir araya geldi. Kocaeli İnsani Yardım Derneği’nde (KİYAD) buluşan öğrenciler Özbek pilavı yaptı. Oldukça eğlenceli geçen etkinlikte geçtiğimiz hafta kurulan Kocaeli Afgan Öğrenci Birliği’nin kutlaması da yapıldı. Özbek pilavı yapan öğrenciler sınavlar öncesi stres attı.

 

40 AFGAN ÖĞRENCİ KATILDI

Kocaeli Afgan Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen Afgan öğrenci buluşması KİYAD toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 Afgan öğrencinin katıldığı programa Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) Başkanı Mehmet Baydemir, yönetim kurulu üyeleri Ömer Akbaş, Şükrü Yalçın ve Yunus Emre Yıldırım, KİYAD Başkanı İsmail Yeşildal ve uluslararası öğrenci çalışmasına destek veren Şaban Tanış katıldı.

 

“BİRLİK OLMANIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

 

Programda kısa bir konuşma yapan KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, Kocaeli Afgan Öğrenci Birliği’nin kurulmuş olmasından son derece memnun olduklarını dile getirdi. Sınav haftası olmasına rağmen 53 Afgan öğrenciden 40’ının bir araya gelmiş olmasını değerlendiren Baydemir, “Bu birliğiniz ve birlikteliğiniz bizim için son derece önemli. Allah bozmasın. Burada olduğunuz gibi ülkenize döndüğünüzde de birlik olmanızı ve ülkenizi kalkındırmanızı diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.