Afetzede anneler kahvaltıda buluştu

Afetzede anneler kahvaltıda buluştu

Kocaeli Kent Konseyi tarafından Anneler Günü dolayısıyla, deprem sonrası kentimize yerleşen afetzede kadınlara yönelik bir kahvaltı programı düzenledi.

Kadın Meclisi ve GÜKAD birlikteliğinde düzenlenen program Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz ve Genel Sekreter Sedat Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Kadın Meclisi Başkanımız Rumeysa Şen, Gükad Başkanı Tuğba Yıldız, kadın meclisi üyeleri ve afetzede kadınların yer aldığı Anneler Günü Programı kahvaltının ardından Kocaeli Huzurevi’ne yapılan ziyaretle devam etti.

Şubat Ayı’nda gerçekleşen deprem felaketi sonrasında kentimize yerleşen afetzedelere yönelik olarak, Kocaeli Kent Konseyi, Kadın Meclisi ve Gükad işbirliğinde yürütülen “Depremzedelerin İyileştirilmesi Projesi’nden faydalanan kadınlar ve ailelerin yer aldığı kahvaltı programında konuşan Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz şunları söyledi: “Şubat Ayında yaşadığımız deprem hepimizi derinden etkiledi ama sizler gibi yaşadığı, alıştığı memleketlerini terketmek zorunda kalanlar için bunun etkisi çok farklı. Kocaeliler olarak bunun ne demek olduğunu, ne denli zor olduğunu çok iyi biliyor ve sizleri çok iyi anlıyoruz. Bugün burada siz değerli emektar annelerimizi bir nebze de olsa mutlu etmek, sizlere şükranlarımızı sunmak için bir araya geldik. Ne yazık ki depremde birçok ailemiz parçalandı. Buna rağmen aileyi bir arada tutmaya çalışan, şefkatle kucaklayan, her zaman güçlü olmaya çalışan annelerimizin yükleri çok ağır. Kocaeli Kent Konseyi ve Kadın Meclisimiz olarak bizler de, Gükad ile birlikte sizlere yardımcı olmak yaralarınıza merhem olabilmek adına sizlerin de yer aldığı çalışmaları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a bizlere sağladığı imkanlardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi ve tüm annelere karanfil takdiminde bulundu.

Huzurevi Sakinleri Ziyaret Edildi
Programın ardından Kocaeli Huzurevine gerçekleştirilen ziyarette duygusal anlar yaşandı. Ziyarette anneler günü dolayısıyla hediye takdim edilirken, huzurevi sakinleri ile sohbet edildi ve anneler günü kutlandı. Yaşlılarımıza moral vermek, yalnız olmadıklarını ve sürekli hatırlandıklarını bilmeleri sağlamak amacıyla yapılan ziyaretten oldukça memnun kalan huzurevi sakinleri teşekkürlerini sundular. Ziyarette konuşan Genel Sekreter Sedat Köse; kültürümüzde büyüklerimize, yaşlılarımıza çok önem verildiğine değinerek, onları sadece belirli zamanlarda değil, sık sık ziyaret etmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Büyüklerimiz ile bir arada olmanın her iki tarafa da iyi geldiğine dikkat çeken Köse, onlara sevildiklerini, onların sevgi ve şefkatine ihtiyaç duyulduğunun hissettirilmesinin yaşlılarımız açısından çok önemli olduğunu söyledi. Kocaeli huzurevi yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür eden Köse, bu vesile tüm annelerin anneler gününü kutladığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.